capitol 1 val més anar sol

Páginas: 5 (1033 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2014
Tardor (Cap.1)

La Marta, va rebre un correu electrònic misteriós, enviat per una tal Granota Verda, on es veia que, la granota, estava interessada en veure com era ella, la Marta. La Paula, la perruquera, veu entrar el Pando a corre cuita, dient-li que es vol rapar al zero. La Paula, li pregunta si n'està segur, i de seguida, aquest s'aixeca i se'n va cap al centre de la ciutat. Només fa quepensar que dirà la Núria de la seva nova imatge. En Rafa, amic de la Marta, és molt ordenat, qualitat que menys li agrada a la Marta. Li agrada la fotografia, qualitat que li encanta a la seva mare, l'Adela, professora d'universitat. En Rafa, del seu pare, només sap quees diu com ell. En Rafa, obre el correu electrònic i es troba un missatge per a la Marta on hi diu el mateix.

En Fèlix, ésprofessor de quart i aprofita les hores lliures per llegir els textos que han escrit.
Sona el timbre de classe i, el Pando, recent rapat, puja per les escales esperant que ningun professor l'enxampi per parlar amb ell i amb ganes que la seva nòvia el veiés així. Tal i com entra a la classe, se n'adona que la Núria, no és allà, està comprant les begudes per la festa. En Fèlix, li demana a el Pandoper parlar exigint-li que li digués perquè havia pegat anteriorment a aquell noi fins que, passada una estona, aconsegueix que contesti amb una resposta molt senzilla.
La Marta i la Núria són al supermercat; han anat a per begudes. Comença a ploure i la Marta s'escapa de deixar les begudes a l'institut amb l'escusa d'haver d'anar a canviar-se.
El Sergi està fent temps llegint còmics pensantamb la Marta i el que podia fer amb ella si es donés l'ocasió.
És gairebé l'hora de la festa i plou a bots i barrals. La festa organitzada pel viatge de final de curs a Itàlia, es torna trista. Els alumnes esperaven sota el porxo de l'escola amb intenció de que escampés una mica la boira "i ells que volien tenir més de la meitat dels fons pel viatge...".
La Marta arriba a casa seva i el seupare l'obliga a posar-se un impermeable i unes botes d'aigua que ella no vol portar que després es canviarà. Ara, s'ha canviat d'habitació i ha ocupat la del seu germà que ha marxat a Oviedo i que es casarà, motiu pel que la Marta es perdrà el viatge a Itàlia.

El Rafa sent la Marta com baixa i surt al replà. La Marta es treu les botes i l'impermeable i li demana al Rafa que els hi guardi. ElRafa li diu a la Marta que ha rebut un correu.
La Núria està sota el porxo de l'esola; de cop, arriba el Pando; quan el veu s'esgarrifa. Quan el Pando se n'adona que a la Núria no li agrada se'n va i finalment es decideix que la festa no se celebrarà, però el Fèlix, decideix convidar-los a el bar d'enfornt de l'escola. El Sergi desitja que s'acabi ja la xerrada del Fèlix per quedar-se tansols deuminuts a soles amb la Marta.
S'acaba la reunió i el Sergi, per fi a les fosques amb la Marta, intenta provocar-la per poder conseguir el seu objectiu: no tornar a llençar un preservatiu caducat sense haver-lo estrenat. La Marta, no sap ben bé de que va el tema, portant aleshores la decepció del Sergi.
La Marta, escriu a la Granota Verda, responent el que la Granota havia preguntat. Aleshores,pensant en el que el Sergi li havia dit, cau en la conclusió de que el que li havia donat en Sergi, era un preservatiu i ella no se n'havia adonat. Aquella era una cosa en que pensar la seva última nit a la seva cambra. La seva mare, l'enganxa i la fa baixar al menjador, on li caurà una bronca impressionant. Vol ser adulta i la seva única ocasió per entrar en l'edat adulta, és dient-li que sí alSergi.
El Sergi entra a casa seva, tot notant que hi ha alguna cosa en l'ambient que no va bé. Arriba a la cuina i se n'adona que hi ha una carta a la necera on s'hi comunica que el seu germà Ferran "el Pando" està expulsat de l'escola.
El Fèlix, explica el treball que el dia anterior havia anunciat; havien d'imaginar-se que eren periodistes. Un gran núvol de protestes s'alçà en motiu de protesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Val mes anar sol
  • Una Imatge No Val Mes Que Mil Paraules
  • una imatge no val mes que mil paraules
  • una imatge no val mes que mil paraules
  • Una Imatge No Val Més Que Mil Paraules
  • Una imatge no val mes que mil paraules
  • Una imatge no val mes que mil paraules
  • Una imatge no val més que mil paraules

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS