captura i almacenamiento de C02

Páginas: 2 (409 palabras) Publicado: 5 de enero de 2015
Actualment, un dels majors problemes mediambientals que tenim és l’escalfament global, que causa el canvi climàtic. L’escalfament global produirà grans conseqüències en el nostre clima sinó fem quel’augment de la temperatura global es mantingui per sota dels 2º.
Aquest augment de temperatura és degut a la crema de combustibles fòssils, que alliberen diòxid de carboni a l’atmosfera. I com lapoblació va augmentant aquest consum augmenta alliberant més gasos d’efecte hivernacle. També una altra causa és la desforestació, ja que estem destruint part del carboni que tenim, i també afavorim al’augment de CO2a l’atmosfera, ja que hi ha menys vegetació que pugui absorbir part del CO2 que alliberem.
Per tot això és necessari que reduïm les emissions de CO2. Per fer-ho haurem de combinar diferentssolucions: reduir el consum energètic, utilitzar fonts d’energies renovables y utilitzar mètodes de captura y emmagatzematge de CO2.
Encara que actualment les energies renovables representen un 13%de la nostra producció energètica, i es preveu un augment fins al 30% en 2030, els combustibles fòssils continuaran sent la nostra principal font d’energia durant les pròximes dècades. Per això lacaptura i emmagatzematge de CO2 (CAC) podria limitar les emissions atmosfèriques derivades de les nostres activitats.
La Captura i emmagatzematge de CO2, consisteix en agafar el diòxid de carboniproduït en la industria o en les centrals elèctriques, i emmagatzemar-lo durant un període llarg de temps, ja sigui en el terra, mar o en altres materials. El diòxid de carboni es podria capturar en lescentrals elèctriques o en zones industrials ja que emeten grans quantitats, i en 2050 podria representar entre el 21 i 45% de les emissions. Per contra, els sistemes que alliberen poca quantitat, no sonconvenients per aquest mètode.
Primerament per poder capturar el CO2, s’ha de realitzar un procés per separar els diferents gasos que es poden obtenir en els processos industrials. Una vegada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • captura y almacenamiento de carbono
  • Captura Y Almacenamiento De Co2
  • Captura y almacenamiento de dioxido de carbono
  • Almacenamiento I
  • c02
  • Capturabilidad
  • Capturista
  • Capturas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS