Característiques Del Pensament Mític - Filosofia

Páginas: 2 (317 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
TRETS DISTINTIUS del pensament MÍTIC.
El pensament mític busca la causa dels fenòmens més enllà de la naturalesa. Aquests fenòmens ocorren perquè forces sobrenaturals decideixen que siguiaixí. Els pensaments mítics porten a escriure llibres sagrats ja no desobeir mai la paraula divina d'algun Déu. Aquest pensament és fix i no varia, per tant no evoluciona.
El mite és unfenomen cultural complex que pot ser interpretat des de diversos punts de vista. En general, és una narració que descriu i retrata en llenguatge simbòlic l'origen dels elements i supòsits bàsicsd'una cultura.
Gairebé totes les cultures posseeixen o van posseir alguna vegada mites i van viure en relació amb ells. Un mite és una narració que explica d'una manera simbòlica unacircumstància important de la cultura i història d'un poble.
El pas de la tradició oral a l'escrita és important per al sorgiment i desenvolupament de la tradició filosòfica. El pensament reflexiuconscienciat es deixa notar en la redacció i tractament del mite. Lévi-Strauss parla de racionalitat del mite, concebut aquest com un forma de coneixement representatiu i simbòlic on hi ha unaordenació i sistematització del món.
En el mite s'adverteix la sorpresa i la por davant la magnitud i grandesa de la realitat. La realitat s'imposa com una cosa fascinant. Aquesta és la basede l'experiència religiosa. La vivència del sant que en el mite està arrelada en la vivència cosmològica i antropològica, ja que hi ha una fusió entre el diví, l'humà i el còsmic.
El miterespon a la sorpresa de l'home davant la realitat per donar-li un significat que possibiliti disminuir el terror i el desemparament. La sorpresa i l'admiració pel que existeix fa que l'homepregunti per l'origen del món, que està connectada amb la del significat del cosmos del qual forma part l'home. El mite així es converteix en una lluita contra la negativitat del caos.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Filosofía mítica
  • Comparativa entre el pensament mític i el pensament racional emergit cap els segles vii-vi ac
  • filosofia en el mundo mitico
  • pensament
  • Pensament
  • El pensament medieval i renaixentista. Filosofia
  • Característiques del Feixisme
  • Característiques del darwinisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS