Caracterització Dels Personatges De Hamlet i De Madame Bovary. Literatura Universal I

Páginas: 7 (1551 palabras) Publicado: 18 de abril de 2012
CARACTERITZACIÓ DELS PERSONATGES DE HAMLET.

HAMLET: És el personatge principal de l'obra, el protagonista. Es tracta del príncep de Dinamarca. És el fill del rei mort i nebot de l'actual rei Claudi. És molt intel·ligent i té una certa tendència a generalitzar-ho tot. L'agrada molt la poesia, la filosofia i també té un odi profund a la vulgaritat. En algunes ocasions utilitza la ironia. Avegades es impulsiu (ho trobem quan assassina a Poloni). Ell vol que la seua reflexió s'involucre en la seua voluntat i amb açò intenta dirigir els aconteiximents. 

CLAUDI: És l'actual rei de Dinamarca. És un home sense escrúpols, capaç de tot. Vol sobre totes les coses ser el rei de Dinamarca i no dubta en assassinar al pare de Hamlet. Vert un verí a l'orella d'aquest, amb la qual cosa, ell esanomenat rei. En tota l'obra viu atormentat per si descobreixen el seu secret. Dubta sobre el comportament de Hamlet: no sap si es veritat el que diuen que s'està tornant boig o si és una estratègia per a que no descobreixen els seus plans verdaders. Per por a ser descobert, envia a Hamlet a Anglaterra.

GERTRUDIS:  Es la mare de Hamlet i l'esposa de Claudi (ja que quan va morir l'antic rei, es vacasar amb Claudi). Sempre està patint per Hamlet. Troba, com quasi tots, que s'està tornant boig. Va morir per accident per veure el vi que estava preparat expressament per a Hamlet.

HORACI: Es un bon amic de Hamlet. Es un dels primers que veu l'esperit del pare de Hamlet, i no dubta en ningun moment en avisar-lo, ja que pensa que si l'esperit a tornat es perquè té alguna cosa important quedir-li urgentment.. Es l´únic amic que dona suport a Hamlet en tota l'obra.

OFÈLIA: Es l'estimada de Hamlet i la filla de Poloni. Al vore la "follia" de Hamlet, ella es torna boja de veritat. El seu final es molt tràgic.

POLONI: És el pare de Laertes i Ofèlia i un amic de Claudi.Per ordres del Rei, té que espiar la conversació de la reina i Hamlet. Per desgràcia, Hamlet va escoltar un soroll,clavà una espassa a la cortina i el va matar.     

LAERTES: És el germà d'Ofelia i fill de Poloni. Al enterar-se de la mort del seu pare i de la repentina mort d'Ofèlia, decideix venjar-se. Va planejar un pla junt amb Claudi, que era el següent: Ell tenia que vessar un verí a l'espassa d'ell, per a que quan l'espassa atravessara a Hamlet, aquest moriria a l'istant. Per si les coses sortienmalament, tenien un pla alternatiu, un pla B, que consistia en ficar verí a una copa de vi, especial per a Hamlet.

CARACTERITZACIÓ DELS PERSONATGES DE M.BOVARY.

Emma Bovary: és la protagonista de la història. Quan és jove viu a la granja Les Beratux amb el seu pare, monsieur Rouault. A aquest se li trenca la cama i el doctor Charles Bovary li va a curar. El metge s'enamora d'Emma i es casen. Van aviure a Tostes, i allà Emma està sola. Llegeix, fa feines de la casa, però s'adona que no és gens feliç amb el matrimoni, i somia en una vida més alegre i amb la felicitat:
Emma es deprimeix, es mareja i agafa malalties. Alguns metges recomanen a Charles que vagin a viure en un altre lloc, però el que en realitat fa infeliç a madame Bovary és viure amb Charles:
Després, se'n va a viure ambCharles a Yonville, lloc on la seva infelicitat no minva. Però Emma canvia de caràcter. Primerament es passa el dia a casa llegint novel·les. Després decideix ser infidel al seu home i té amants. Primer s'enamora de Léon, que se'n va a viure a París. Després s'enamora de Rodolphe, home al qual fa visites freqüents quan el seu home no hi és:
Emma és cada vegada més capritxosa i més infidel. El seumarit li arriba a fer fàstic, repulsió, fins al punt que vol escapar-se de casa amb Rodolphe, malgrat la seva filla Berthe:
Tot i la fortuna de la qual havia disposat la parella després de casar-se, Emma s'arriba a endeutar molt amb Lhereux, que decideix embargar-li els béns:
Quan arriba al límit de la desesperació, Emma decideix emmetzinar-se i, d'aquesta manera, acabar amb la seva vida. Amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Madame Bovary I
  • “The Piano” i Madame Bovary (versió catalana)
  • Tirant Blanc: Analisi I Funció Dels Personatges Femenis
  • Personatges Mar i cel
  • Literatura Universal, Temas De Hamlet
  • Literatura I
  • Literatura I
  • Literatura I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS