carbon

Páginas: 2 (432 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2013
Que es?
El carbón o carbón mineral es una roca sedimentaria de color negro, muy rica en carbono, utilizada como combustible fósil. La mayor parte del carbón se formó durante elperíodo Carbonífero (hace 359 a 299 millones de años). No es un recurso renovable. Els carbons es poden classificar pel percentatge en carboni que contenen, que està relacionat amb el percentatge d'humitat i d'impureses, iaixí hom distingeix entre torba, lignit, hulla i antracita. 

Origen:
Es creu que la major part del carbó actual es formà durant el carbonífer (fa 280 a 345 milions d'anys) de l'Era Primària. Tambéen el Permià, Triàsic i Juràssic es van formar grans dipòsits. En el Cretaci es va formar lignit. Actualment hi ha formació de torba a les torberes.
El carbó d'Europa, Àsia, i Amèrica del Nord es vaformar principalment en el carbonífer a base de vegetació tropical.
El carbó de l'hemisferi sud es va formar amb vegetació de clima fred (tundra). Les plantes antigues a través delscanvis geològics van quedar compactades, endurides, alterades químicament i experimentant un procés de metamorfosi per l'alta temperatura i la pressió.
El carbó de l'hemisferi nord es va formaren ecosistemes d'aiguamolls anomenats boscos carbonífers. En morir les plantes i acumular-se en medis aquàtics amb poc oxigen (medis anaerobis) pateixen una degradació bacteriana. Per a la formació de carbó cal que aquestescondicions tinguin una durada suficient de temps, i sense erosió en condicions sedimentàries.

El carbo en europa es va formar apartir de falgueres i altres palentes
Tipus:
Antracita
Carbónbituminoso bajo en volátiles
Carbón bituminoso medio en volátiles
Carbón bituminoso alto en volátiles
Carbón sub-bituminoso
Lignito
Turba

Composicio del carboni
L'element carboni apareix en elcarbó en un percentatge superior a 50% en pes i en un 70% en volum. L'aigua que conté (humitat) és variable i prové de la que va quedar atrapada en el moment de la formació del carbó....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El carbono
  • Carbonos
  • El Carbono
  • carbon
  • Carbono
  • El Carbon
  • El carbon
  • Carbono

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS