Carl Lewis

Páginas: 3 (536 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2014
 RECTOR DE VALLFOGONA

1. EL CONTEXT
1.1 L’ època
Francesc Vicent Garcia i Torres, o simplement Vicent Garcia, conegut amb el sobrenom de Rector de Vallfogonaera el principal representant del Barroc català, al segle XVII. Va néixer l’ any 1578 o 1579 i va morir a l’ any 1623 aproximadament, entre aquest anys els fets històrics que va poder viure el rectorde Vallfogona són:
1605 - Miguel de Cervantes publica la primera part del Quixot.
1609 - Els Països Baixos y Espanya, accepten la Tregua dels dotze anys en la Guerra de els Vuitanta Anys.1610-1643 - Absolutisme en França.
1613 - El temps de problemes en Rússia acaba amb la creació de la Casa dels Románov que van estar en vigencia fins 1917.
1615 - Es va publicar la segona part del Quixot.1618-1648 - Guerra de los 30 anys.
1.2 La biografia
Va néixer l'any 1578 o 1579 a Tortosa on va passar la major part de la seva infància. El seu pare Francesc Garcia, residia a Saragossa en elmoment de morir, quan Vicent solament tenia tres anys, la mare de Vicent és va tornar a casar per tercera vegada, amb el lliberter de Tortosa Pau Bono, amb qui va tenir almenys cinc fills.
Segurament vacursar els estudis eclesiàstics a Barcelona, perquè en aquesta ciutat va ser promogut a la primera tonsura i l’ ostiariat, però finalment es va ordenar sacerdot a Vic. Va obtenir la rectoria deVallfogona de Riucorb. També va guanyar el títol de doctor en teologia al col·legi de Sant Jordi i Sant Maties de Tortosa. Va morir a Vallfogona de Riucorb l’ any 1623.
1.3 L’ estètica
En aquesta èpocaesta el gust per el contrast, els extrems, el barroc juga molt amb els sentits. Dins el seu estil, destaca el tractament de l'erotisme, tema tabú a les literatures occidentals de l'època, treballat deforma desinhibida i moderna, de vegades fregant la pornografia. Conreà poesia refinada i elegant, però també composicions obscenes i grolleres.
2. EL TEXT
2.1 El tema
El poeta fa un atac ferotge a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Linus carl pauling y lewis
  • Carl lewis
  • Carl Lewis Nike
  • lewis
  • Lewis
  • Lewis
  • Lewis
  • Lewis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS