carlemany

Páginas: 4 (941 palabras) Publicado: 24 de abril de 2015
ÍNDEX:

Biografia

Aspectos personals

Familia

Canonització

Conclusió

Wegrafia












BIOGRAFIA DE CARLEMANY:
Carlemany, va nèixer a prop de Lieja, el 2 d’abril del 742, i va morir aAquisgrà, el 28 de gener del 814. Va ser rei dels francs del 768 al 814, rei dels llombards del 772 al 814 i emparador d’Occident del 800 al 814.
Va ser un personatge central en l’avans i els després del’Imperi Carolingi. Es varen expendir els diferents regnats francs fins a poder arribar a un Imperi, en el qual hi havia d’Europa Occidental i Central. Va conquerir Itàlia i va ser coronat ImperatorAugustus per el Papa Lleó III, el 25 de desembre del 800 a Roma.
Amb tot aixó es va formar l’Imperi Bizantí, com a protector de la cristiandat.
A Constantinoble a l’any 812, es va formar un acordentre els dos imperis: va tornar a haver-hi dos emperadors a Europa, un a Orient i un altre a l’Occident. El regnat de Carlemany li diuen el renaixement carolingi, un ressorgiment de la cultura, religió iarts llatines al llarg dels dominis carolingis, que eren dirigits per l’Esglèsia Catòlica. Carlemany va assentà les bases que hi va haber a l’Europa Occidental a l’Edat Mitjana.
Carlemany era filldel rei dels francs, Pipí anomenat “El Breu” i Bertrada de Laon, va substituir el seu pare juntament amb el seu germà Carloman I, degut això les relacions entre ells dos van ser molt tenses. LlavorsCarloman I va morir de sobta i així es va evitar una guera entre els frans i a partir d’aquí Carlemany va ser l’únic rei..
Carlemany , va reforçar les relacions d’amistat que havia iniciat el seu pareamb el Papat, i es va convertir en el seu protector després de que les seves tropes derrotaren els llombards a Itàlia. Va combatre els sarrïans que amenaçaven les possessions carolínges a lapensínsula Ibèrica, i passarà a l’ofensiva per tal d’apoderar-se del territori. I va tenir que retirar-se, i en aquest moment l’Imperi Carolingi va patir un atac per per part dels saxons. Com que es van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Carlemany

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS