Carles ii

Páginas: 2 (394 palabras) Publicado: 11 de abril de 2010
Carles II de Castella i Aragó

Carles II de castella i d'Aragó i V de Nàpols i Sicília, anomenat el fetillat príncep d'Astúries, rei de Castella i Lleo, Aragó, Sicília, Nàpols, Sardenya, duc deborgonya i Milà i comte de Barcelona, i ultim de la dinastia dels Habsburg.
El origen del seu sobrenom, fetillat, era que per el seu lamentable físic, la gent pensava que era perquè s'atribuïa ainfluencies diabòliques.
El rei Felip IV d'Espanya s'havia casat amb la princesa Isabel de França però el seu fill Baltasar Carles d'Absburg havia mort al 1648. l'any següent es casà amb Marianna d'Austriaamb qui va tenir diversos fills, dels quals sol va sobreviure un d'ells, Carles II. Sols en néixer va ser anomenat príncep d'Astúries.
Carles II es va casar el 19 de novembre de 1679 a Burgos amb laprincesa Maria LLuïsa d'Orleans, amb aquesta unió no tingueren fills, mes tard al 1690 es va casar prop de Valladolid amb la princesa Marianna del Palatinat-Neuburg, però amb aquesta unió tampoc vantenir fills.
Carles II va ser proclamat rei l'any 1675 amb catorze anys. Carles II era una persona amb poca vigorositat mental i fou educat per teòlegs sense coneixements polítics, la lluita contraValenzuela va augmentar i Joan Josep d'Austria, recolzant-se en la noblesa va marxar sobre Madrid i va prendre el poder el 1677. Valenzuela va ser desterrat i la reina mare va abandonar la cort. Joan Josepd'Austria, amb el suport popular, es va convertir en el nou vàlid. el seu govern va quedar aombrat per una lluita política contra els seus adversaris, la monarquia hispànica no era en un bon moment,ja que va ser obligada a cedir el franc comtat a França fent servir la pau de Nivega el 1679.
Carles II va governar personalment el últims anys, però amb la seva incapacitat, va posar el poder en mansde la reina Marianna de neu-burg, que va ser aconsellada per el bisbe de Toledo. La falta de descendència del rei va fer que comences una complexa xarxa d'intrigues palatines entorn a la successió....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • testamento Carlos II
  • Comentario testamento Carlos II
  • CARLOS II (NECROPSIA)
  • sociedad carlos II
  • Lo que le acontecio al priincipe Carlos Ulices II
  • Ii gobierno de carlos andres perez
  • Capítulo Ii Carlo De Carlos
  • Dinast A De Los Austrias Espa Oles CARLOS II

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS