Carles Riba

Páginas: 4 (814 palabras) Publicado: 9 de abril de 2014
Carles Riba
Carles Riba neix a Barcelona el 23 de septembre de 1893. Va estudiar Dret, Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona.
Va guanyar els Jocs Florals de Girona amb una Egloga onva ser premiat amb la Flor Natural que era un del tres premis que donava aquest antic certàmen literari, en aquesta ciutat coneix a la seva futura dona Clementina Arderiu amb qui es casa al 1906.Completà la seva formació clàssica amb viatges a Itàlia i Grècia durant la dècada del 1920. Va treballar a la Fundació Bernat Metge i va passar a ser professor de grec a la Universitat Autònoma deBarcelona el 1934. En motiu del règim franquista es va veure obligat a exiliar-se a Montpeller (França).
L'any 1923 entra a les Oficines Lexicogràfiques de l'Institut d'Estudis Catalans, on col·labora finsal 1932 en la fase preparatòria de l'elaboració del Diccionari general de la llengua catalana, sota les ordres directes de Pompeu Fabra.
Fins a la seva mort, el 12 de juliol de 1959, Carles Ribacontinua portant a terme la funció de divulgar i defensar la cultura catalana. El darrer càrrec important de la seva vida és el de director de la Fundació Bernat Metge, el 1958, des d'on continua ambrigor la seva feina de traductor.


Se les llama poetas malditos porque abordaron temáticas que para la Francia de finales del siglo XIX eran considerados obscenos y escandalosos. Fueron censurados yentonces llamados malditos.
esta generacion de poetas, que tambien son simbolistas, es posterior a los romanticos, y la tematica de sus poemas rompia con los valores universales, como el amor, lalibertad
Sus temas: oscuros, sus metáforas son muy difíciles de visualizar, tocan temas como la muerte


El poema està inspirat, i defet és el tema principal, en la visió del temple de Súnion, per aRiba, el símbol de la cultura clàssica grega. A partir d'aquí crea un paralelisme amb la seva situació d'exiliat. Creu que pot fer front a totes les adversitats i que com un marines que tenia per far...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Carles Riba
  • Carles riba
  • Carles Riba
  • SUNION CARLES RIBA
  • Carles Riba
  • Carles riba
  • Carles Riba
  • sunion carles riba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS