Carles Riba

Páginas: 2 (368 palabras) Publicado: 18 de enero de 2015
Carles Riba i Bracons (Misteriós, un so)
Carles Riba i Bracons  (1893-1959) va neixer a Barcelona quan estudiava el batxillerat ja es va matricular a les carreres de Filosofia, Lletres i de Dret alaUniversitat de Barcelona, fet que li va permetre adquirir una important formació. Al 1911, va publicar les Bucòliques de Virgili, que havia traduït amb només 17 anys. Aquell mateix any, l'escriptorva guanyar la flor natural als Jocs Florals de Girona.
El 1916 es va casar amb Clementina Arderiu,, que també era poeta, a qui havia conegut en uns. Calres Riba volia guanyar-se la vida en el món deles lletres i ho va aconseguir. El 1919 va ser un any decisiu en la vida de Carles Riba, ja que es va publicar el seu primer llibre d'Estances. Durant la dècada del 1920 va col·laborar amb PompeuFabra en l'elaboració del Diccionari General de la Llengua Catalana. Va treballar a la Fundació Bernat Metge, especialitzada en estudis clàssics i va passar a ser professor de grec a la Universitat deBarcelona al 1934.
Compromès amb el catalanisme i amb la II República Espanyola, es va veure obligat a exiliar-se a Montpeller després de la victòria franquista al 1939. A la localitatde Roissy-en-Brie va compondre un dels seus llibres més reconeguts, Les elegies de Bierville. Tant des de França com després d'haver tornat a Espanya al 1943, va continuar treballant en traduccions d'autors clàssics pera la Fundació Bernat Metge.
La seva poesia estableix la voluntat de tractar l'amor com a element poètic, amb unes referències cultes que mostraven la seva amplíssima cultura clàssica. La seva poesiaparteix de models diferenciats en el temps i l'espai. Misteriós, un so, parla sobre un soroll que ell sent d’aigua com en un rierol i aquest soroll trenca la tranquil·litat fins al salt de l’aigua.Ell esta pensatiu amb la lluna no sap si de qui és “ Falena del foc, o blanc error de la nit” Però al final es queda a la Terra.
Pel que fa la forma, es un poema amb versos hexasíl·labs, els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Carles Riba
  • Carles Riba
  • Carles riba
  • Carles Riba
  • SUNION CARLES RIBA
  • Carles Riba
  • Carles riba
  • sunion carles riba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS