Carles Riba

Páginas: 3 (712 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2013
OBRES DE CARLES RIBA

Residu de “La paraula a lloure”:

Entre 1912 i 1919 va tenir lloc el seu primer recull poètic, on es reflexa la influència de diversos escriptors com són Leopardi i JoanMaragall; però aquest 1r recull quedà inèdit.
Tal com suggereix el títol, l’estructura dels poemes és lliure i, per tant, oposada a les “Estances” publicades el 1919 però escrites durant els mateixosanys.

Primer llibre d’Estances:

(1919) Es pot qualificar de noucentista orsià (Eugeni d’Ors) per la seva rigurosa construcción formal i la constant presència de referències cultes (Homer, poetesmedievals italians i catalans, simbolistes francesos,etc).
Temàtica amorosa amb una voluntat introspectiva de l’anàlisi dels seus propis estats i experiències, cosa que va singularitzar Riba de laresta d’autors d’obres de moviment realista.

Segon llibre d’Estances:

Acabat el primer llibre d’Estances, Riba va entrar en una crisi poètica, Josep Carner però, el va convèncer a mantindre’s fidela la seva línia com a escriptor i continuar amb la seva personal evolución al marge de les crítiques.
El 2n llibre d’Estances consta de 20 poemes escrits entre 1920 i 1928, els 8 primers dels qualsreflexen la voluntat d’introspecció interna, la resta reben influències de Goeth.

Tres suites:

(1924) Riba coneix a Paul Valéry i deixa enrere la seva concepció de la poesia. Influenciat perValéry el concepte “foscor” perd la seva connotación negativa i es converteix en un nou tipus de poesia: postsimbolista.
“Tres suites” són sonets escrits entre 1939 i 1935, publicats el 1937 amb motiuscom el nu femení, la càmera tancada, el mirall, Narcís,etc. Tracta la intimitat de l’amor, la poesia que es respira a casa i reflexions que hem vist a l’exterior.

Elegies de Bierville:

12 poemesescrits per Carles Riba a l’exili i publicats per 1ª vegada a Barcelona el 1942.
Riba trenca amb el formalisme i adapta al sistema sil·làbic i accentual el ritme de l’elegia clàssica, distribuïda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Carles Riba
  • Carles Riba
  • Carles riba
  • Carles Riba
  • SUNION CARLES RIBA
  • Carles Riba
  • Carles riba
  • Carles Riba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS