Carles Riba

Páginas: 4 (767 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2015
Llengua catalana
CARLES RIBA
A partir del vídeo “Carles Riba: passió i lucidesa” contesta les següents preguntes:
1) Quin llegat cultural i intel·lectual ens va deixar Carles Riba, a part de la sevapròpia poesia?
Carles Riba, a part de ser poeta, també va ser crític literari, acadèmic i traductor. Ell va destacar en el seu paper de crític literari (estudi d’una obra). Ell deia que la clau eracomençar descomponent fragments fins arribar als pilars de l’obra. Una de les seves millors crítiques és Els marges (1927). En la seva vida es destaca el seu paper de traductor. Va traduir llibres alcatalà de moltes llengües com per exemple el llatí, grec, hebreu, alemany, anglès, francès, grec modern i italià.
Va formar part del moviment noucentisme (és un moviment cultural i artístic, d'abastpolític). Aquesta va ser la època de grans escriptors com Josep Carner, Eugeni d'Ors i el mateix Carles Riba.
També formar part del renaixement (època de canvi que suposa el final de l'edat Mitjana iel principi de la moderna (final segle XV i principi del segle XVI)). Els mesenes, que eren els “protectors dels artistes” com és el cas de Carles Riba els finançaven, també apareixen en aquestaèpoca.

2) Comenta els elements, vivències... de caire més personal i humanes que es relaten al vídeo.
Els diumenges per la tarda, ell convidava a qui vulgues a fer una tertúlia a casa seva en català. S'hiparlava de llibres, de política, de cultura, de cinema i de qüestions d'actualitat. La tertúlia era un lloc de trobada d'escriptors i poetes joves que buscaven experiència i consell.
Per culpa de laguerra Civil espanyola, Carles Riba va exiliar a França. Per el camí es va trobar a Antonio Machado (fou un poeta, escriptor i intel·lectual espanyol). En aquella trobada, l’escriptor espanyol li diguéa Riba : “Mira como llegaré a Francia, como un mendigo”. Quan va haver passat la frontera, va anar a Bierville. En un parc d’allà, sota els arbres escriu una de les seves obres més importants: Les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Carles Riba
  • Carles riba
  • Carles Riba
  • SUNION CARLES RIBA
  • Carles Riba
  • Carles riba
  • Carles Riba
  • sunion carles riba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS