Carlos iii cat

Páginas: 3 (737 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2010
Principio del formulario
El Rei i els seus ministres

El 10 d’agost 1959, Carles III accedeix al tron d’Espanya per la mort dels seu germanastre Ferran VI que no havia tengut descendència.Tenia 43 anys i tenia experiència en les tasques de govern com duc de Parma i rei de Nàpols i es sabia que era un governant reformista.
A l'arribar a Madrid al desembre va impressionar elsobservadors estrangers i els seus súbdits per la seva serietat, la capacitat i integritat. La seva vida personal era exemplar i va mantenir una gran lleialtat a la memòria de la seva dona, Maria Amàlia deSaxònia, que morí el 1960, després d'haver-li donat tretze fills, sis dels quals van morir a edat primerenca.
Carles III era molt sensible a la seva sobirania i el seu ideal de govern era l'absolutismepur, imposava lleis quan calia mitjançant decisions personals. No depenia de ningú, seguia el seu propi criteri i mai es deixava dominar pels seus ministres. Una vegada havia pres un decisió, fossinquines fossin les perspectives, no la modificava, igual que tampoc canviava els seus ministres.
Carles III per a reconstruir Espanya va pensar en dos tipus de models, el primer estaria format perhomes amb idees noves disposats a destruir les estructures tradicionals i a oposar-se a la política anterior i el segon seria un govern d’ordre que tendria com a prioritat la reforma del Estat il’increment dels seus recursos.
Carles III va començar el seu regnat amb tots els ministres de Ferran VI amb excepció del sicilià marquès d’Esquilache. Aquest amb l’ajuda de Campomanes va posar una sèrie demesures progressistes, una de les primeres va ser augmentar el imposts a causa de les despeses de la guerra del 1762, després va establir unes mesures més estrictes com la incorporació de les terresdels senyors a la corona, la introducció de la llibertat comercial pels cereals i la proposta de desamortització de les propietats de l’Esglèsia.
Eel 1766 el rei va haver de suportar les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Carlos III
  • carlos III
  • Carlos iii
  • CARLOS III
  • Carlos iii
  • Carlos III
  • carlos III
  • Carlos Iii

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS