Carmela

Páginas: 3 (726 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2011
"Ay, Carmela" és una pel·lícula que parla sobre la guerra civil a Espanya quan els feixistes amb el general Franco barallaven contra els republicans pel poder d'Espanya.Un grup de còmics amenitza com pot als soldats republicans durant la Guerra Civil, però estan cansats ja de passar penalitats al front. Carmela, Paulino i Gustavete es dirigeixen a València però, per error, van a parar a la zonanacional. Allà són fets presoners, i l’única manera de salvar les seves vides és oferint un espectacle per a un grup de militars nacionals que xoca de ple amb la ideologia dels còmics.
Apareixen símbols depobresa i fam al bàndol republicà, Carmela, Paulino i Gustavete tenen pa i embotit i fan la divisió per veure com se’l reparteixen.
Representen la llibertat, apareix la bandera
També veiem que ésel que passava amb les persones que donaven suport als republicans ,eren capturats i els afusellaven. Com podem veure, la Guerra Civil va ser un temps de repressió i mort, i si no estaves amb elsnacionals, la mort pràcticament era segura, fins i tot els que estaven amb les brigades internacionals, com hem vist la pel·lícula que anaven a matar els polonesos per pertanyen a les brigades querecolzaven als republicans.
La pel·lícula representa un dels fets més important de la història espanyola, la Guerra Civil. Durant aquesta, tota la gent pateix de l'agitació política que va arribar amb ladimissió del govern anterior. El futur d'Espanya depèn de les eleccions del febrer de 1936, l'any quan gairebé totes les forces polítiques d'Espanya es van formar en dos bàndols oposats. Els dos bàndolsvan ser les esquerres, que van ser els republicans, els socialistes, i alguns comunistes i van prendre el nom Front Popular. L'oposat bàndol va ser les dretes, que va tenir les feixistes i algunespersones que van recolzar Gil Robles. Després del triomf del Front Popular a les eleccions, hi havia moltes persones apassionades que no els agraden els resultats, i l'atmosfera en el país va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Carmelo
  • El Carmel
  • carmela
  • Carmela
  • carmela
  • carmela
  • carmela
  • carmela

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS