carmina burana

Páginas: 3 (688 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2014
1Bhc
Carmina Burana
de Carl Orff

Carmina Burana és una cantata o millor dit una composició musical composta per una o més veus amb un acompanyament musical normalment en els cors del segleXX. Aquesta cantata anomenada Carmina Burana va ser composada per el compositor alemany Carl Orff entre l’any 1935 i 1936, va utilitzar alguns dels poemes medievals de Carmina burana, és a dir, delspoemes de la col·lecció dels càntics goliards dels segles XII i XIII. Es va estrenar el 8 de juny del 1937 en la sala de concerts Alte Oper de Fráncfort del Meno peró dirigida per Oskar Walterlin.Aquesta versió d’aquest autor juntament amb Catulli Carmina i El Triunfo de Afrodita totes tres estan constituïdes per la trilogia de Trionfi.
En quant a l’estructura de l’obra podem dir que estavacomposta principalment per diferents versos en llatí, però també hi podem trobar alguns en alemany i en provençal antic, el fragment més conegut és el “O Fortuna” trobat a la primera part del preludi ial final de l’obra. De l’obra es pot destacar la percussió ja que hi abundava molt.
Orff va escollir 25 cançons ordenades de manera que es poguessin representar després a l’escenari davant elpúblic, amb textos bastant senzills, la melodia de cada cançó es repeteix en totes les estrofes sense cap variant, fent escales menors o escales majors.
Aquesta obra de Carl Orff esta formada per unaintroducció, tres partes diferents entre mig i per últim per un final, tot això finalment trobem 25 diferents números de fragments.
Carl Orf va néixer a Múnich el 10 de Juliol al 1895 .Va ser un grancompositor alemany, pertany a la corrent del neoclassicisme musical, va ser molt conegut per aquesta obra de Carmina Burana que ús he comentat i perquè va desenvolupar un gran sistema d’aprenentatge perels nens petits.
Des de que era molt petit mostrava un gran interès per la música, amb tan sol cinc anys ja va començar la seva formació de piano, òrgan i violoncel. Al 1905 va publicar un conte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Carmina burana
  • Carmina Burana
  • Carmina Burana
  • Cármina Burana
  • Carmina Burana
  • Carmina Burana
  • carmina burana
  • CARMINA BURANA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS