Carrera

Páginas: 2 (324 palabras) Publicado: 21 de enero de 2013
Roger Grifoll Llebaria 14/10/2012

- Activitats del llibre Mar i cel.

PÀGINA 177

2.-

Durant el segle XVI lapirateria va tenir una vigència absoluta i va ser una amenaça constant per a la costa mediterrània; i, concretament, per a les terres de parla catalana. Informa’t sobre les raons polítiques i econòmiquesque hi havia darrere del fenomen de la pirateria en aquella època:

El regnat de Felip II marcaria l'inici d'un procés de deteriorament, la crisi econòmica que comença a Castella el 1580 i els elevatsimpostos que es tenallen sobre el regne veí, portant-hi una gran pèrdua de població, arribant l’altiplà i excepte Madrid, a tenir menys població en l’actualitat que abans de 1580, la economia deCatalunya es ressent, però es manté la unitat del regne. Entre els elements més negatius destaquen la pirateria barbaresca sobre les zones costaneres i el bandolerisme de les zones interiors.

●Pirateria a Catalunya

Un dels primers atacs dels que hi ha constància és el de l'almirall Ibn Hamona, que l'any 935, després de saquejar Niça i Marsella, atacà Maçanet, Malgrat de Mar i després Barcelona.Però l’època per antonomàsia de la pirateria és la corresponent als segles XVI a XVIII.

Els atacs s’acostumaven a dur a terme a la primavera i a l’estiu, que eren les millors èpoques per a lanavegació. De vegades eren veritables flotes vingudes de l'Imperi Otomà, com en el cas de Dragut l’any 1545, però en la majoria d'ocasions no eren més que petits vaixells que venien navegant des del nordd'Àfrica. Normalment aquestes naus recorrien les costes catalanes a la recerca de naus comercials, que eren sovint una presa tan fàcil com valuosa; en altres ocasions atacaven punts poc defensats aterra, assaltant els llocs a la recerca de botí i esclaus. Aquests atacs eren sempre breus, ràpids i per sorpresa, finalitzant abans que no es pogués organitzar la defensa o l’exèrcit socorregués el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Carrera Y Carrera
  • Carreras
  • carrera
  • carreras
  • carreras
  • Carreras
  • carrera
  • Carreras

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS