carrooi

Páginas: 4 (857 palabras) Publicado: 22 de abril de 2014
Els seus relats sobresurten per la dosificació de la intriga i per la capacitat de sorprendre. Poe prefereix els detallats anàlisis psicològiques a l'acumulació d'accions externes. En comptes de ladescripció de llocs, es decanta per l'anàlisi de l'angoixa que se sent en ells. Contrasta l'ambient realista de les seves històries amb el fons de misteri i terror que hi ha en elles. En els seusrelats predomina el terror, el misteri, els crims, personatges en situacions límit, l'insòlit i el sobrehumà.

Els relats més coneguts són:
La veritat sobre el cas del senyor Valdemar , en el qual espractica la hipnosi a un pacient terminal.

Manuscrit trobat en una ampolla , en què el protagonista viatja en un vaixell però és envestit per un altre navili. El jove aconsegueix salvar enfilant a lacoberta del mateix, però s'adona que es troba en un vaixell fantasma.

L'escarabat d'or , que relata la recerca d'un tresor amb l'ajuda d'un criptograma i un escarabat d'or penjat d'una corda.Els crims del carrer Morgue és un relat policíac en què es produeix un assassinat de dues dones en un apartament. Després fallides investigacions de la policia serà el detectiu Dupin (personatge queinspirarà Conan Doyle per a la seva Sherlock Holmes) qui descobreix que havia estat un orangutan el que havia fet el crim.

La carta robada , en què Dupin troba una carta important en el targeter dela casa del lladre, després infructuoses inspeccions de la policia.

La caiguda de la casa Usher . El protagonista és convidat al casalot del seu amic Roderick Usher, que viu en companyia de la sevagermana malaltissa i feble, Lady Madeline. Aquesta acaba morint. És enterrada en una cripta, però al final del relat apareixerà amortallada caient sobre el cos del seu germà, que acaba mort també.El gat negre . Un jove matrimoni porta una vida plàcida amb el seu gat. El marit es torna violent i deixa borni al gat per després penjar-. Més endavant veu un altre gat negre, també borni, amb una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS