cartes d ercules poirot

Páginas: 5 (1137 palabras) Publicado: 11 de julio de 2015
LAURA SASTRE
1r A ESO
APENDRE I COMPENDRE
SANT RAMON
3-6-2013







LES CARTES
D’ÈRCULES POIROT
































ACTIVITATS


0. Explica l’argument i el tema de la teva sèrie preferida que sigui de misteri:
-AMB CARAMELS DE MENTA I ENGINY
TEMA:
Un comissari de policía te una vida quotidiana ben emocionant: de vegades ha d’investigar casos senzills, pero sovint,es tracta de casos realment perillosos…
Sort que el comissari explica els casos al seu fill Lukas i que ell pot ajudar-lo a resoldre-l’s.
ARGUMENT:
Desapereix un cap d’una empresa que estaba a la ruina, que despres d’una malversacio de fons de l’empresa, ames, va amagar una bomba a la seva Caixa forta, perque ningu el descobris, pero quan el detectiu va aconseguir desactivar la bomba...
Resultatambe que al cap d’uns diez apareix un misterios personatge anomenat jugador, que no para de trovar-se amb el detectiu. El comissari no el coneix de res, i vol saber qui es. Resulta donç que es el malvat senyor de l’empresa!



1. Tambe al capitol 1, a la pagina 23, poirot fa referencia a una travessia que va fer amb l’orient express. Que es l’orient express? Hi ha alguna novel.la seva que passi al’orient express? Pots trovar informacio a la << Introducció >>.
L’orient express, es un tren.
I si, hi una novel.la titulada “assesinat en el orient express”. Es una novel.la d’agatha Christie, es policíaca. Es un llibre de misteri, on herculess poirit, despres de resoldre un cas en Siria, esta disposat a tornar a Inglaterra en el orient express, pero un cop a dalt, descobreix que hi ha agutun altre assessinat, i que l’assesi estaba entre ells. Aleshores poirot desideix que investigara aquest cas i el resoldra.



1. Al començament de l’obra es produeix un primer assasinat. explica qui es el mort, a quin lloc el troben, i com l’an matat.

Es el señor pastor, Vicens Pastor. Es ell el primer mort, i l’han trobat al brollador. L’han matat d’una ferida, en concret d’un tret. Ha sigutun assesinat.



2. Al capítol 2, quins son el 3 punts que poirot bol aclarar?
1: l’arma del crim
2: el móvil del crim
3: on s’ha comes el crim, que ens podría portar cap el culpable

3. Explica quins son els raonaments que fa poirot al capítol 2 per deduir que el señor Pastor no ha estat assassinaat al mateix lloc on l’han trobat.

Perque el brollador es un dels llocs mes concorreguts delbalneari a l’hora del crim. No seria posible que l’assessi el tries com a escenari del crim.







4. Qui es el mort del capítol 3? Vicens Pastor Poirot sospita en que l’han matat. En que es basa aquesta sospita?

Donç que Vicens Pastor buscaba alguna cosa, alguna cosa ques’els havia passat per alt,la qual podría acusar l’assessi… per aixo l’avien matat.

5. Al capítol 3 poirot, pel que fa elshostes, diu: <>. Perque ho diu? Quines son les mentides que descobreix?

Perque, en realitat tots els hostes tenen algún secret o diuen una mentida.
Per exemple, els hostalers, tenien dubtes sobre l’honradesa de l’apropiacio que han fet d’aquest balneari. O la filla d’aquests, que tenia amors secrets amb u fogitiu politic, el soposat doctor Gombreny, unbon noi, pero que no ppot continuar vivint aquí, i se n’ha d’anar a França perque es un enemic del règim. O, el pages ric, el seyor Llopis.
Un home senzill que ve a prendre les aigües amb la seva filla. Pero que al final descobrim que no es la seva filla sino la seva amant, i usen el balneari com si fos un niu d’amor.










6. Al capítol 4 descobreixen l’arma del boble crim. quina es iquines característiques te, qui es el seu propietari? Creus que aixo el fa el culpable del crim?

-Típica pistola petita catalana de ripoll del segle XVIII, té un sistema de pedra foguera o espurna amb clau de Miquelet*, caixa de fusta de noguera, canyon a la castellana, vuitavat en la seva primera quarta, i despres cilíndric amb anell de separació. Clau típica espanyola, et Totes els guarnicions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les cartes d'Hercules Poirot
  • La Carta D Pedro
  • Bicentenario De La Carta D Jamaica
  • Carta d jamaik
  • Cartas de lector :D
  • Carta A La Ministra D Educacion
  • Carta A La Reina D Anglaterra
  • Cartas D Paulo Freire

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS