Cartesius pel·lícula

Páginas: 3 (513 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2013
Resum pel·lícula Cartesius
La pel·lícula explica la vida de Descartes, gran filòsof modern del s. XVII. L’inici es situa a París, dins un monestir on el jove Descartes rep classes de filosofia desde fa 10 anys. En acabar aquests estudis decideix marxar a Holanda i prendre’s un temps per viatjar, per tal de veure món, conèixer nova gent, i així poder deixar de banda les opinions i prejudicisde les persones (inclosos els seus mateixos) per aconseguir trobar la veritat. Per Descartes (i com molt bé ens il·lustra la pel·lícula), només podem arribar a la veritat a partir de la raó, del’intel·lecte. A més, pensa que no ens hem de basar en les opinions “dels antics” (com ara la d’Aristòtil), sinó que el coneixement s’ha de basar en les ciències demostratives, com la geometria o l’aritmètica,a les quals arribem a partir de la lògica. Aquestes seran les úniques que ens transmetran veritats consistents, no veritats sobre sorra, com diria el filòsof.
Al llarg de la pel·lícula, Descartesmanté converses i debats amb diversos savis, filòsofs, científics i pensadors, que també l’ajuden a solidificar els seus pensaments. Un altre punt important de la seva filosofia és que podem arribar aDéu a partir de la raó. Les matemàtiques són creades pel propi Déu (com tot) i per tant, estan relacionades amb ell. Això significa que tot es pot explicar amb les matemàtiques (filosofia i metafísica).A més, Descartes demostra l’existència de Déu justificant que si nosaltres, éssers imperfectes, coneixem la idea de perfecció, significa que ha d’existir un ésser perfecte: Déu (creador de tot).
Desd’un principi, Descartes afirma que no publicarà cap llibre fins que no hagi fet una gran reflexió sobre els temes que l’ocupen i, per tant, en tingui una absoluta seguretat i certesa. Així, quanfinalment es decideix a publicar el seu tractat de física (pressionat en part pels que l’envolten), acabarà per no fer-ho per prudència, ja que no vol que li passi igual que a Galileu (condemnat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pel·licules
  • Pel·Lícula "La Ola"
  • pel·licula silwkood
  • Formats de pel·lícula
  • Tauró, pel·lícula
  • Pel·lícula Thirteen
  • Billy Eliot Pel·Licula
  • Resum pel·lícula Nàpola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS