Cas de metodologia: planificació i intervenció

Páginas: 7 (1722 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2011
2010

Diagnòstic Individual
Gabriela Ballesteros Ochoa
Metodologia del Treball Social: Planificació i Intervenció

2n de Grau Treball Social Universitat Rovira i Virgili 01/12/2010

Exercici A
Sra. Paquita

30 28 27
26
13 2
6

25

La Consol, filla de la Paquita, es presenta en un estat d’angoixa, preocupació i por davant d’Atenció Primària dels Serveis Socials, té por per laseguretat de la seva família ja que el seu germà, que té problemes irreparables amb l’alcohol ha tornat a viure a casa de la seva mare. La consol, vídua del pare de la seva filla, va tornar a refer la seva vida sentimental deixant la seva filla amb 2 anyets vivint amb la seva mare, a l’actualitat la nena anomena “mama” a la seva avia i amb la seva actual parella, té problemes degut a la economiaentre d’altres problemes i per aquesta raó ha hagut d’anar a viure a casa de la Paquita, la seva mare, on també ara hi viuen els seus germans, entre ells l’Antoni que té problemes amb l’alcohol, treu els diners a la seva mare o al seu germà petit, el Manel, té comportaments

agressius si aquests no cedeixen a donar-li els diners, la família s’ha trobat en moments de violència entre el marit de laConsol i l’Antoni, quan no li donen diners a ell, amb intervencions de la Paquita per mig han pogut portar aquests moments, però la Consol té por i angoixa ja que tem que aquesta situació es desencarrili i acabi en un assassinat.

A més a més, la Consol presenta temor, ja que l’Antoni, el seu germà, a la seva adolescència va abusar d’ella i de la seva germana sexualment, i tem que faci el mateixamb la seva filla, ja que nota que s’apropa molt. A part de tot això, darrera de tots aquest problemes es poden veure problemàtiques de transfons com el abandonament del pare de la Consol, l’època de prostitució de la seva mare, els abusos sexuals en al seva adolescència per part del seu germà, la mort del seu germà per sobredosis, la mort del seu primer marit i pare de la seva filla, el fracàsde la seva segona parella degut a infidelitats, la relació que té amb la seva filla per haver-la deixat amb la seva avia des dels dos anyets, la problemàtica econòmica que presenta la família pot ser també fa que la Consol tingui problemes psicològics i no es trobi en els millors moments de la seva vida, demostrant pànic per la seva inestabilitat mental, ja que ella voldria viure amb la seva fillai el seu marit en espai a part de la casa de la seva mare i el seu germà. De totes aquestes vivències pot ser la Consol ha desembocat a aquesta gran problemàtica i a la seva inestabilitat psicològica, cal fer un seguiment ja que ara ja és el punt en el que ella es desespera per la situació i no sap fer i reaccionar degut a la por que té dins. Per poder intervenir en el seu cas, podem trobar que hiha elements de caràcter positiu que afavoriran en la intervenció professional, podem trobar elements com: Disposen d’una casa on viure. Suport i recolzament de la seva parella. La seva parella té contactes a l’ajuntament, ja que esporàdicament treballa en ell. Mostra interès per rebre ajuda i sortir de la situació. Té la seva filla, que encara que sigui una mica difícil, és una raó per volerlluitar i viure. D’aquesta mateixa manera podem trobar elements que poden interferir en el nostre treball a l’hora d’intervenir professionalment, en el seu cas hi ha: Problema d’alcohol del seu germà.

-

Violència del seu germà vers la família. Dificultats econòmiques dins la família Angoixa, Por i temor de la situació. Transfons del passat que té la Consol, per tot el que ha hagut de passar.Escasses oportunitats de feina.

Donant un pronòstic de la situació, podríem dir que dins d’aquesta problemàtica s’hauria d’intervenir primer de tot, amb el problema d’alcohol que presenta l’Antoni, germà de la Consol, però com que és un problema que ella mateixa anomena “irrecuperable”, doncs el primer que es podria mirar per fer, és trobar algun lloc on puguin viure la Consol amb el seu marit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CAPITULO I Planificaci N
  • METODOLOGIA I
  • Metodologia I
  • Metodologia i
  • Metodologia I
  • Metodología I
  • METODOLOGIA I
  • METODOLOGÍA I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS