Cas del pla de formació

Páginas: 11 (2586 palabras) Publicado: 2 de agosto de 2015






CAS D’UNA EMPRESA DE BARCELONA
Formació a l’empresa










Índex

Presentació del Cas p.3
El pla de formació d’una empresa de Barcelona p.3

La situació p.3
L’actuació p.4
El resultat p.8
Referències bibliogràfiques p.10
Annexes p.11Annex 1: Cas Empresa de Barcelona p.11












Presentació al Cas
El cas que s’exposa a continuació forma part de l’assignatura de Disseny, Desenvolupament i Avaluació de la Formació. Aquest, parteix d’un exemple a una empresa que precisa una formació específica donat que ha detectat una necessitat formativa entre els i les seves treballadores.
El desenvolupament del mateix estàformat de tres punts claus en un procés formatiu: en primer lloc, es planteja la situació on s’explicita la importància de la formació a l’empresa; en segon lloc, es presenta l’apartat d’actuació on es ressalten tècniques formatives, modalitats formatives i estratègies metodològiques; i, en tercer lloc, els resultats on es recull l’avaluació i les tendències de la formació.
A més a més, i de maneracomplementària, ens trobem amb unes referències bibliogràfiques i un Annex, on es presenta el Cas.

El pla de formació a una empresa de Barcelona

La situació
P1: Per què és important la formació en aquesta empresa? Explica les raons per què la formació és necessària avui dia.
El context amb el que convivim actualment està immers en una espiral de canvis constants que produeix una acceleració enel desenvolupament professional de la persona. Aquesta constant, i enfocant-ho en una perspectiva de formació a l’empresa, ocasiona una actualització de coneixements en cadena, que possibilitarà l’adaptació de la persona (Bauman, 2004).
Agafant l’exemplificació anterior, presentat en forma de cas, és una clara situació actual i constant que moltes empreses estant tenint avui dia.
Aquest efectedominó, planteja el fet que moltes empreses es plategin l’opció de formar i/o recicler als seus treballadors.


Responent a la pregunta que es planteja, fent el supòsit que l’empresa prèviament a emetre la demanda de formació ha realitzat si més no una detecció de la necessitat formativa, la importància de la formació a l’empresa, en aquest cas, esdevé perquè l’empresa pretén evolucionar iaugmentar el seu enriquiment humà i productiu.
Davant les casuístiques que es plantegen, ens trobem que fins al moment l’empresa en lloc d’èxit s’ha topat amb entrebancs. El primer pas, doncs, és conceptualitzar i visualitzar que la formació a l’empresa és quelcom permanent, productiva i beneficiosa que permetrà optimitzar els objectius a mig i a llarg termini. Llavors, la tendència és anar cap aconvertir-se amb una organització esponja (Ponti, 2006), és a dir, que s’adapta a l’entorn, està predisposada al canvi (si més no realitzar una formació és un primer pas), s’adapta i aprofita l’entorn.

L’actuació
P2: Quines altres tècniques, a part del qüestionari, també es poden utilitzar per fer un diagnòstic de les necessitats formatives?
Una tècnica ben comuna i que també aportarà informació, iconfirmació o refutació de les respostes emeses en el qüestionari, de manera directe i de primera mà és l’observació que permetrà obtenir una informació complementària i directe de les necessitats que pot tenir l’empresa per a formar als seus treballadors/es.
Per a què sigui eficaç la informació s’haurà de recollir tenint en compte una sèrie de categories o ítems previs per establir un guió iquelcom clar per a realitzar l’observació. Així doncs, observar les conductes, actituds, habilitats i comportaments dels treballador/s facilitarà informació sobre les necessitats formatives, donat que hi haurà una observació directe amb la seva feina i també, podem identificar quin rol i perfil té cadascú.
Una altra tècnica que podem tenir en compte és l’anàlisi documental, donat que permet saber...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Formaci n laboral caso 1
  • Caso Plan De Formaci N Grupo EB
  • casa de formacio africa
  • Plaer
  • Pla
  • Pla
  • Pla
  • Pla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS