CAS PRACTIC N 5

Páginas: 5 (1102 palabras) Publicado: 9 de abril de 2015

1 · APLICA ELS PRINCIPIS DE L’ACCIÓ PREVENTIVA ALS RISCOS DESCRITS EN EL CP ( FÍSICS , QUÍMICS , ERGONOMICS I SOCIALS.
- En el cas pràctic dels transportistes hem trobat diversos riscos laborals entre els quals podem destacar : la quantitat d’hores que passen sols , l’exposició als factors climàtics , al soroll , a les vibracions i a la inhalació de fums etc. Es poden aplicar principis d’acciópreventiva per eliminar o reduir els riscos , per exemple per resoldre la quantitat d’hores que passen sols es poden realitzar els viatges amb dos conductors sempre que els viatges siguin llargs i així es puguin intercanviar els conductors per respectar el temps de conducció màxim i el temps de descans mínim. El segon exemple són els factors climàtics com la pluja , el vent , etc. Si disposend’un vehicle amb elements d seguretat passiva i activa seran capaços d’evitar molts accidents per causes meteorològiques adverses. El tercer exemple són els sorolls produïts per l’acústica dels camions que són solucionats per els enginyers de camions utilitzant materials per insonoritzar les cabines dels camions , això també passa amb les vibracions . El quart exemple és la inhalació de fumstòxics , cada vegada més els fabricants construeixen camions que emeten menys gasos tòxics a l’atmosfera , utilitzant altres tipus de motors com poden ser : els elèctrics , els híbrids o amb gas natural.
3 · AFAVOREIX EL MEDI AMBIENT UN BON MANTENIMENT DELS VEHICLES?
- Crec que com tots els vehicles sempre afavoreix un bon manteniment en tots els sentits , ja que ens assegurem que en el mantenimentens reposin peces desgastades com pastilles de fre , filtres d’oli , canvis d’oli , etc. Ja que d’aquesta manera els filtres nous absorbeixen millor les impureses creades per el vehicle , així ens assegurem de tenir la pròpia seguretat de no influir tant en el mal estat del medi ambient.
4 · COM RECOMPENSARIES ELS CONDUCTORS MÉS ESTALVIADORS DE COMBUSTIBLE ?
- Bé doncs una bona manera derecompensar els conductors més estalviadors de combustible podria ser , fer una carta de punts , depenent de la temporada estiu o nadal , el que l’omplis més rapit podria ser recompensat amb un cap de setmana amb la seva parella a un balneari per poder-se relaxar o bé un lot de nadal extraordinari.
5 · HI HA UNA ORDENACIÓ ADEQUADA DEL TEMPS DE TRBALL EN EL TRANSPORT?
- L’ordenació del temps de treball enel transport podria realitzar-se amb una millor consideració ,ja que la jornada laboral és de 39,30 hores setmanals , de dilluns a divendres . Encara que també es pot realitzar un jornada setmanal de 40 hores efectives amb tres dies de descans retribuïts . Els treballadors tenen un mínim de 20 minuts diaris per esmorzar o berenar, i els contractes temporals serà un temps proporcional a la sevajornada laboral, un altre cosa que em de tenir en compte és que les empreses que obren els dissabtes no poden fer una jornada superior a les 4 hores .
6 · COMENTA LA PREVENCIÓ DE CRISTÒFOLRESPECTE EL SEU COMPANY .
- La prevenció de Cristòfol és assenyada ja que la Llei de Prevenció de Riscos Laborals (LPRL) diu que correspon a cada treballador velar segons les seves possibilitats el compliment deles mesures de seguretat , per la seva pròpia seguretat com la dels companys , els treballadors seguint la seva formació i seguint les instruccions de l’empresari tindran que complir en particular amb una bona utilització de les màquines , substancies , eines , equips de treball i qualsevol medi relacionat amb el desenvolupament de la seva activitat i contribuir el compliment de les obligacionsestablertes per l’autoritat competent amb la fi de protegir la seguretat i la salut dels treballadors a la feina , cooperar amb l’empresari perquè aquet pugui garantir unes condicions de treball que siguin segures i no posin en perill la salut dels treballadors.
7 · ENS TROBEM, EN EL CAS DEL CONDUCTOR MORT DAVANT D’UN ACCIDENT LABORAL O D’UNA MALALTIA COMUNA ?
- Bé com que no sabem si el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CASO PRACTICO 5 administracion
  • Trabajo práctico N 5
  • CASO PRÁCTICO MÓDULO 5
  • 5´S Caso Practico
  • Caso Practico 5
  • PRACTICA N 5
  • Practico n 5
  • TRABAJO PRÁCTICO N 5

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS