casa ametller

Páginas: 2 (403 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2014
CASA AMATLLER
La Casa Ametller és un edifici modernista de Barcelona confrontant amb la Casa Batlló i prop de la Casa Lleó Morera.
Va ser projectat per l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch entre1898 i 1900 . Els tres edificis formen el que es coneix com La poma de la discòrdia .
Actualment es troba en bon estat i està localitzada a Passeig de Gràcia num 41
L'edifici va ser un encàrrec delxocolater Antoni Ametller Josep Puig que va idear una forma de palau gòtic urbà , amb una façana plana , un pati central i una escala que dóna accés a les habitacions principals .
Els materials ques'hi poden apreciar són: fusta, ferro, ceràmica, pedra i vidre.
Hi ha una façana on podem apreciar les dues portes asimètriques enllaçades per un Sant Jordi realitzat per l'escultor Eusebi Arnau, onpredominen les línies rectes, elements naturals i animals, vitralls acolorits, elements de forja i una decoració detallista . Per tota aquesta hi ha un esgrafiat que s'uneix amb la ceràmica de formadelicada.
Apareixen els arcs de tipus: lobulats, escarsers i conopials i les columnes de tipus: ofídiques amb capitells modernistes.
L'estil és una barreja entre el gòtic català i el flamenc (en aquestcas per la forma triangular plana de la part superior de la façana ) .



Josep Puig i Cadafalch

Va néixer a Mataró, Espanya, 1867 i va morir a Barcelona, 1956 va ser un Arquitecte i políticespanyol. Va ser un dels principals representants del modernisme, amb l'originalitat que va combinar el gòtic nòrdic amb el modernisme i les arts aplicades tradicionals catalanes. Va començar la sevaactivitat com a arquitecte a Mataró, ciutat en la qual se li deu la casa Coll i Regàs, però després va treballar essencialment a Barcelona, on va desenvolupar una carrera en què destaquen les casesAmetller, Macaya i Terrades o de les Punxes, inspirada aquesta última en els castells nòrdics. Més tard va projectar alguns edificis d'estil eclèctic per a l'Exposició Internacional de 1929. Va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Casa de casar
  • Un Caso Muy Caso
  • caso caso
  • Casas
  • La casa
  • Caso
  • Casos
  • Caso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS