Casa Batlló , Gaudí

Páginas: 9 (2247 palabras) Publicado: 13 de junio de 2013
 CASA BATLLÓ DE GAUDÍ

Nom:
Curs: 4t D
INDEX
1.Documentació general
2. Anàlisi Formal
3. L’interpretació
4.Conclusió
5.Bibliografia






1.Documentació general
Obra: Casa Batlló
Any de construcció: entre 1875-1877 (per Emili Sala Cortés)
Any de remodelació: entre 1904-1906 (per Gaudí)
Situació: 43 del Passeig de Gràcia en Barcelona
Superfície, altura:3.100m2 i 21 metres de altura(1877); 4.300 m2 i 32 metres de altura(2012).
Finalitat: Habitatge (abans) , sala per banquets, museu (avui en dia)
Arquitecte:
Gaudí (1852-1926). Neix el 1852, en terres del Baix Camp, Tarragona, entre eines de conreu i el taller d'un calderer. Envoltat de horts i oliveres, roques i cactus i immers en la naturalesa mediterrània, que marcarien per sempre unaobservació ingènua però intel·ligent de la natura. Va estudiar a l'Escola Superior d'Arquitectura de Barcelona i va gaudir l'època daurada de la Barcelona de finals de segle IXX, envoltat de la burgesia de la Renaixença. Va viure a la Barcelona modernista de tramvies i electricitat, exposicions universals i nous invents. És l'arquitecte que tots associen ràpidament a la ciutat de Barcelona.
L’obrafou encarregada per Josep Batlló i Casanovas.
Altres obres de Gaudí:
- Casa Vicens
-Palau Güell

-Sagrada Familia

-Casa Milà

-Estil: Modernisme. És un estil que ha marcat Barcelona amb un signe diferencial que va més enllà de la pura estètica. És el gran moment de la burgesia i de l'aristocràcia. L'Exposició Universal de 1888 va contribuir a que la ciutat guanyés confiança en ellamateixa i es considerés moderna. Aquest impuls ciutadà coincidia amb l'eclosió d'un nou estil artístic: el modernisme. En l'àmbit arquitectònic, el modernisme revalora les arts decoratives i aplicades a més dels oficis tradicionals. L'arquitecte es converteix en un creador d'ambients capaç d'integrar totes les arts. La burgesia catalana apostava per una cultura cosmopolita (l'estil modernistatriomfava a Europa amb altres denominacions) sense renunciar a la pròpia identitat.

Context històric: Antoni Gaudí va remodelar la casa que entre 1875-1877 va construir Emili Sala Cortés.
L'edifici, que havia estat adquirit per l'industrial tèxtil Josep Batlló Casanovas era d'una gran sobrietat. Josep Batlló, volia reformar totalment la casa i va encarregar el projecte a Gaudí, que va iniciarles obres el 1904 i les va finalitzar el 1906. El pis principal havia de ser l'habitatge del senyor Batlló i la seva família, i les altres quatre plantes es dividirien cadascuna en dos pisos destinats al lloguer.
El que en principi era una simple reforma d'un edifici ja construït, va donar la oportunitat a Gaudí de crear una de les seves obres més completes, més poètiques. Una autènticacomposició artística.
A més de la façana, que destaca per la seva policromia i elements al·legòrics, Gaudí va realitzar importants modificacions a l'interior. Va reformar el pis principal al complet, el soterrani també, va eixamplar el pati de llums per guanyar amplitud i lluminositat i va afegir dos pisos més en els que es van situar les golfes i els trasters.
Casa Batlló ofereix des de 1995, icontínua fent-ho, el lloguer de més de 2.500 m2 de salons modernistes per a actes, convencions i celebracions. El 2002, coincidint amb l'Any Internacional Gaudí, Casa Batlló va iniciar una segona línia d'activitats amb gran èxit: les visites culturals a la Planta Noble, antic habitatge de la família Batlló.
Actualment, Casa Batlló és un dels espais més emblemàtics de la ciutat, amb una mitjana de600.000 visites anuals.
2.Anàlisi Formal
L’arquitecte va jugar amb les possibilitats de la llum i el color per tal de crear una visió fantàstica que dialoga amb els edificis veïns, en el tram del Passeig de Gràcia en el qual ja hi havia les construccions de Puig i Cadafalch – la Casa Ametller- i de Domenech i Muntaner -la Casa Lleó Morera-, cosa que li va valdre el sobrenom d’Illa de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • casa batllo
  • La Casa Batlló
  • La Casa Museo Gaudi
  • CASA BATLL
  • Casa batllo
  • Casa Batllo
  • La casa Batlló
  • Casa Batll

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS