casa de les punxes

Páginas: 2 (373 palabras) Publicado: 6 de enero de 2014

CASA DE LES PUNXES

Nom amb què és coneguda la casa Terrades (1903-05) de Barcelona, un edifici dissenyat per l'arquitescte modernista Josep Puig i Cadafalch.
Ocupa tota una illa entre laDiagonal i els carrers de Llúria, Rosselló i Bruc. Va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional l'any 1976.

Va ser construida per encarreg de les germanes Tarredes que volien unificar tresinmobles de la seva propietat. L'encàrreg va possibilitar a Josep Puig i Cadafalch la unificació dels tres cossos en un de sol a través d'una gran façana d'obra vista, que ocupa una illa triangular de casesque despunta com un gran castell mediaval amb quatre torres, una a cada cantonada de la construcció. Precisament la coberta cònica de les torres, acabada en punta, dóna el nom popular de “Casa deles Punxes”.

Per a la construcció de la façana es va utilitzar maó vist, emprant també la pedra en la construcció de les tribunes, els ramatades o les portes.
Combina amb el treball de ferro forjatdels balcons, de Manuel Ballarín, amb els rellues esculpits de referència neogòtica de Alfons Juyol, i les vidreres de colors d'Eduard Amigó. Els panels de ceràmica que presideixen la façana sónsímbols patriòtics de Catalunya, un exemple del nacionalisme que impregna el modernisme català.
A l'immoble trobem elements goticistes, com les torres, u altres procedents de l'arquitectura dels PaïsosBaixos, com la disposisió dels cossos de l'edifici, recordant les cases d'Amsterdam, igual que els frontons triangulars que els coronen. El gran plafó que corona l'edifici representa un rellotge delsol amb una imatge de Sant Jordi amb la inscripció “Sant Patró de Catalunya, torneu-nos la llibertat”, i altres elements patriòtics i religiosos.

En ser una propietat privada, l'interior de lacasa no es pot visitar, i alberga diferents llogaters i oficines. No obstant això, val la pena una visita des de fora, ja que l'edifici, que ocupa una illa sencera posseeix una bellesa estilística...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dharma punx
  • Casa de casar
  • Un Caso Muy Caso
  • caso caso
  • La casa
  • Casa
  • Casa
  • Case

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS