CASA DEL POETA TRÀGIC

Páginas: 4 (889 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2015
 LA CASA DEL POETA TRÀGIC
1. Identificació.
a) Autor: desconegut.
b) Nom: La casa del poeta tràgic.
c) Cronologia: 70-82 dC (s I dC).
d) Estil: roma imperial.
e) Material: estructura de morter irecoberts ed pedra de transentí i marbre.
f) Tipologia: lúdica.
g) Ubicació: Vall de Colosseu, a Roma (Itàlia).

2. Context històric.
Roma imperial: El període imperial romà, fundat per Octavi Augustdesprés de la crisi del sistema republicà, es situa a partir de la primera meitat del segle I (29 a C.) fins la caiguda de Roma, capital de l’imperi Romà d’occident a mans dels huns (476). L’èpocaimperial és subdivideix en etapes corresponents als emperadors més importants o en les seves dinasties (Júlia-Clàudia, Flàvia, Antonina...), englobades en dues grans etapes: l’Alt Imperi (fins el segleIII) i el Baix Imperi, (després de la crisi del segle III fins la caiguda de Roma). L’any 395 l’emperador Teodosi divideix l’imperi, dividint-lo en dos, imperi romà d’occident i el d’orient.
L’art dela Roma Imperial és ja un art madur i independent, amb un gran eclecticisme provocat ja que és el màxim període d’expansió, que féu que l’art romà s’hagués d’adaptar a gustos i necessitats moltdiversos.
Roma és una civilització amb una estructura social, jurídica (dret romà), política i comercial sòlida que s’imposa en tot el territori imperial amb la romanització ( expansió de les formes, eldret i la llengua llatina per la totalitat de les terres conquerides) creant una xarxa de ciutats plena d’edificis públic i privats destinats a mantenir la glòria romana i a cohesionar d’una banda al’altra de l’Imperi. L’art romà imperial doncs, serà un instrument de propaganda destinada a alabar i enaltir a l’Emperador i a l’Imperi.
Cultura: Ovidi (escriptor de Les Metamorfosis); Virgili (escriptorde La Eneida); Séneca (filòsof); Ciceró (jurista, orador, polític i escriptor); Plini el Vell (naturalista); Plini el jove (advocat, científic, escriptor), Tàcit i Suetoni (historiadors).
Pompeia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Casa Del Poeta Tràgic
  • Casa del poeta trágico de pompeya
  • Casa Del Poeta Tràgic A Pompeia
  • diario de un poeta recien casado
  • CASA DEL POETA TR GIC DE POMPEIA
  • Casa del poeta trágico de pompeia
  • La casa del poeta tràgic
  • Poeta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS