Casa Milà

Páginas: 4 (754 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2013
CASA MILÀ

La casa Milà és una obra arquitectònica d’Antoni Gaudí, la seva construcció esta compresa entre els anys 1906 i 1912. És d’estil modernista, i tipologia civil. Els materials principalssón la pedra, el maó, la ceràmica i el ferro. La seva ubicació és a la ciutat de Barcelona. Va ser contemporani a la Setmana Tràgica, als esdeveniments succeïts a Barcelona i altres localitatscatalanes, entre el 25 de juliol i el 2 d'agost de 1909. El detonant d'aquests fets va ser la mobilització de reservistes per al seu enviament a la zona de Melilla, on el dia 9 del mateix mes havia començat laGuerra de Melilla, per a molts motivada exclusivament pel descobriment l'any anterior d'unes mines propietat d'una societat controlada pel Comte de Romanones, el Marquès de Comillas i el Comte deGüell.
Antoni Gaudí va tenir una infància malaltissa, i passà llargues temporades al mas familiar de Riudoms. De jove ajuda al seu pare al taller de calderes, va se allà on va aprendre a transformasuperfícies planes en volum. Es va graduar a l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona l’any 1878. I el director de l’escola Elies Rogent va dir: “no sé si hem donat el títol a un boig o a un geni; eltemps ho dirà” .
Eusebi Güell va ser amic i mecenes. Gaudí va fer nombroses obres per ell.
Gaudí va se un catòlic fervent, i va mostrar una certa sensibilitat vers les condicions en què vivien elsobrers. Cal dir que pera Gaudí la natura era l’obra mestra del Creador que ell havia de continuar. L’any 1883 va iniciar les obres del temple de la Sa grada Família, on va projectar totes les sevesidees formals i simbòliques. Les principals influències de Gaudí al llarg de la seva vida van ser, Catalunya, la religió, el món oriental i àrab, el món clàssic, l’Edat Mitjana i la naturalesa.
La casaMilà té una façana amb un predomini de línia corba. La casa està formada per una planta baixa, amb dues entrades independents l’una de l’altre que donen a dos patis interiors, un entresol, un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Casa milá
  • Miles de casos
  • Casa Mil
  • La Casa Mila
  • Historia del Arte
  • comentari Casa milà
  • Casa Mila Final
  • Hist. arte. casa milà

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS