Casa Turull

Páginas: 2 (481 palabras) Publicado: 4 de abril de 2014
Document sobre la visita a la casa Turull
La visita: El primer que ens van ensenyar va ser la façana, que crida l’atenció per la seva austeritat, res a veure amb l’esplendor que es trobal’interior. Nomes al entrar per passar al pati ens ensenyen una sala de fumadors que segons diu la Guía era a on es tancaven grans negocis, desprès el pati i a ma Esquerra la nau a on estava ubicada la fabricatèxtil; tornant marxa enrere en l’entrada principal pugem les escales i ens porta al pis de dalt a on la opulència d’aquesta família burgesa es veu en tot el seu esplendor amb diferents habitacions isalons que donaven cabuda a les diferents personalitats que visitaven als Turull.
LA RIQUESA DEL TURULL provenia dels diferents negocis que van du a terme en l’època industrial important maquinaria ivenent-la per tot el territori nacional, així com venen la producció de la seva fabrica. Es curiós que a pesar de tot el poder econòmic i social que van tenir, no es van fer ni van tenir mai ninguntítol nobiliari.
EL MANTENIMENT de la vivenda estava al càrrec d’un munt de servei que es dedicava a mantenir en perfectes condicions les diferents dependencies. Visquien a les golfes i les sevescondicions de vida eren de obediència absoluta.
LA SEVA MANERA DE VESTIR era com lo que eren , de classe alta i no estalviaven en detalls per diferenciar-se de les persones “normals”.
LES SEVES DONES ien general les dones no tenien gran pes en aquella època i a part de no interferir en els negocis familiars , feien diferents coses socials però sempre en un segon pla.
PERTANYIEN A UN TIPUS DEBURGUESIA financera ( Pere Turull va fundar la caixa de Sabadell) i evidentment industrial.
LES SEVES RELACIONS personals eren de la crem de la crem de la societat del moment i era tant gran la sevainfluencia que va tenir a casa seva a la reina Isabel II com a invitada de luxe, el que va suposar un gran aconteixement en l’apoca i per la qual cosa es va condicionar la casa per a rebre tant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Casa de casar
  • Un Caso Muy Caso
  • caso caso
  • Casa
  • Mi casa
  • Caso
  • Case
  • Caso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS