casa

Páginas: 3 (552 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2014
Vaig a parlar dels seguents poemes: En primer lloc de El viatge de les mans de Ibn Khafaja. En segon lloc del poema LXVIII, d'Ausiás March, I en tercer, de fragment d'espill o llibre de les dones deJaume Roig.
He triat aquests 3 poemes peque, a diferència de la resta, m´han agradat i m'ha semblat entretingut llegir-los. Els tres tenen una cosa en comú i és que de manera directa o indirecta,tots anomenen l'acte sexual, o el deixen en l'aire per tal que el lector ho interprete així

A continuació resumiré ´'argument i l'estil dels poemes triats:

-El viatge de les mans: Aquest poema delpoeta Ibn Khafaja, descriu com una parella fa jocs amorosos d'una menra molt sensorial i sensual. Descriu la situació utilitzant metàfores com "tremolen els tamarits" o "desembeina el seu sabre", queel lector pot interpretar amb un doble sentit.
En el poema es conta com la parella es deixa portar per l'embriaguessa, i com disfruten del moment

-Poema LXVIII: En aquest poema, una persona (pelque pareix un home) conta com está al servici de la seua amada, com si fós un esclau, fa tot el possible per complaure-la a canvi de res, però ell no es queixa de la situaciò, ell està bé així, perquèestà enamorat i la vol mes enllá de l'amor i l'acte sexual, ell la vol com un vailet al seu amo, amb un sentit de fidelitat. El poema utilitza la figura del vailet com a metàfora, i també un elementimportant és que es refereix a l'amada com a "plena de seny" (plena de judici), en lloc d'exaltar alguna cosa del seu físic, ho fa del seu comportament.

-Fragment d'espill o llibre de les dones:En aquest poema, la part que hem llegit conta com un home, després de casar-se, descobreix que la seua amada no es tal com ell pensaba, no era com pareixia fora del matrimoni. En lloc d'amorosa, neta iagradable es transforma radicalment en dolenta i fastigosa, i sempre li porta la contraria encara que no tinga raçó, s'orina al llit i quan té el periode, ho deixa tot brut de sang i secrecions,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Un Caso Muy Caso
  • caso caso
  • La casa
  • Casa
  • Casa
  • Case
  • Caso
  • Casen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS