Casa

Páginas: 10 (2396 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2012
GUIÓ TDR:

1.Introducció: Olimpia (Grècia)(Jandro)
2.Història: Catalunya i l'Olimpisme(Manu)
3.Comité dels jocs Olimpics (COI) i localització.(Pere)
4.Jocs d'Hivern i Jocs Intercalats.(Pere)
5.Els beneficis i les pèrdues economiques de Londres 2012.(Manu)
6.Paraolimpiades.(Pere)
7.Símbols: Els Anells Olímpics.(Jandro)
8.La revolució Modernista des de Barcelona '92.(Manu)OLIMPIA:(Alejandro)

Olimpia,està en la part occidental de la península Peloponense, que segons la mitologia grega Pelops va ser un dels fundadors dels jocs olímpics,aquest, després de ser expulsat del seu reialme, va arribar a Pisa, on regnava Enòmau. Enòmau no volia casar la seva filla Hipodamia a causa d'un oracle segons el qual el seu gendre el mataria. Tot i així la bellesa d'Hipodamia atreia moltsjoves desitjosos de prendre-la en matrimoni i, per evitar que s'hi casessin, els desafiava a una cursa de carros amb la condició que, si vencien, els atorgaria la mà de la seva filla però que, si perdien, serien executats. , Enòmau havia vençut ja dotze dels pretendents de la seva filla Pèlops, que, només arribar, es va enamorar d'Hipodamia i va reptar el rei. Abans de la cursa Hipodamia, tambéenamorada de Pèlops, va subornar el cotxer d'Enòmau perquè substituís l'eix de fusta del carro del seu pare per un de cera. Quan el carro es va trencar durant la cursa, Enòmau va ser arrossegat pels seus cavalls i va morir. Així Pèlops es va poder casar amb Hipodamia i va esdevenir rei de Pisa, però no devia tenir la consciència del tot tranquil·la perquè va instituir uns jocs a Olímpia en recordd'Enòmau. Al cap d'un temps es van deixar de celebrar fins que un altre heroi, Hèrcules, els va restaurar .Olimpia funcionava com un lloc de reunions per adorar als Deus i per fer pràctiques religioses i polítiques.La part central de Olimpia està formada per el temple de Zeus, paralelament amb el de Hiedra.Aproximadament en el estadi de Olimpia i cabien almeny 40,000 espectadors, i al seu envoltanthi havien construccions que més enrrere es van utilitzar per a llocs d´entrenament per els atletas o per els jutjes dels Jocs.

Els jocs i la religio:

Els Jocs es celebraven dintre d´un context religios,es a dir, feian honor als Deus:Zeus..Quan els atletes oraven als Deus i aquests guanyaven,els atletes feien ofrenes com per exemple sacrifici de animals o altres productes de agraïment.Segonsla llegenda de l´altar de Zeus es trobava en un lloc on va caure un raig que va ser llençat per ell mateix desde el seu tro en el monte Olimpo,lloc on es reunien els Deus.En honor a aquesta llegenda les monedas de Elis al revers i havia un dibuix dun raig,i amb el pas del temps els Jocs van crèixer i Olimpia es va convertir en la principal ciutat de adoraciö a Zeus .

Ceremònias de victoria:
Elvencedor olímpic rebia els seus premis immediatament després de la competició,anunciaven el seu nom el jutje i lí donaven la rama a la seva mà,entre aplaudiments dels espectadors que li llençaven flors se li lligaven unes cintes de color vermell al cap com a señal de victoria. En la ceremònia oficial l´entrega dels premis tenia lloc al temple de Zeus,i en veu alta anaven anunciant el nom delguanyador,el seu progemitor i el seu país i després el jutje li colocava la corona d´olivos en el cap.

Probas esportives:

El pentatlón és va convertir en un esport olïmpic,i es basava en cinc proves:carrera,salt de longitud,llençament de disc de jabalina i lluita.
Carrera.
Las competicions de carrera incluían:
-La proba del estadi,que era recorrer 192 metres i era la proba de velocitatprincipal.
-Diaulos tractava de recorrer l´estadi en anada i tornada un 384 metres
- Dólico o carrera entre 7 y 24 estadis.
Salt de longitud:
Els atletes portaven a les mans unes peses per tal de mantenir un equilibri i tenir major impuls.Amb els peus junts i sense carrera l´atleta saltava cap en davant i en el aire colocava els braços i les cames en paralel,abans de caure balancejava els brços...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Un Caso Muy Caso
  • caso caso
  • La casa
  • Casa
  • Casa
  • Case
  • Caso
  • Casen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS