Caso 1 Autismo

Páginas: 2 (291 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2012
LOGOPEDIA EN PACIENTS AMB PARKINSON I DISFAGIA

Actualment existeixen diferents tipus de tractaments per a rehabilitar a pacients amb parkinson i disfagia com per exemple les teràpiesmultidisciplinàries entre fisioterapeutes i logopedes, el tractament amb estimulació elèctrica neuromuscular i el tractament tradicional logopèdic. Centrem l’article en aquests dos últims.L’estimulació elèctrica neuromuscular es l’aplicació de corrent en el cos per a estimular els nervis o les terminacions nervioses que poden ser sensorials o motores. Aquest tractament ens permetràobtenir beneficis com augmentar la força i el to de la musculatura, facilitar el moviment voluntari i afavorir el retorn venós.

El tractament conservador logopèdic es basa en millorar lamobilitat i sensibilitat orofaríngia en el procés de la deglució i en detectar aspiracions i prevenir-les.
El Departament de Otorrinolaringologia en la Universitat de Leiden, realitza un estudi oncompara la millora en la qualitat de vida aplicant logopèdia tradicional o logopedia tradicional juntament amb Estimulació elèctrica neuromuscular, en el que s’avalua la qualitat de vida i laingesta oral en tres temps: pretractament, post tractament i tres mesos després.
Després de la teràpia es va observar que en els dos grups hi havia millores significatives tant en la ingesta comen la qualitat de vida però no es van trobar diferencies rellevants entre els pacients que feien teràpia convencional amb els que a més, se’ls aplicava electroestimulació.
Tot i que eltractament amb estimulació elèctrica neuromuscular pot ser un complement atractiu alhora de rehabilitar pacients amb disfagia, sembla ser que no ofereix millores importants com per a determinar-lotractament protocol·lari, ja que, segons l’estudi amb el tractament logopèdic convencional n’hi hauria prou.

Al següent link trobareu l’ abstract: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22081122...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Casos autismo
  • 1 AUTISMO
  • AUTISMO 1
  • Autismo 1
  • Caso clinico autismo
  • Caso clínico autismo
  • Caso 1 Caso 2
  • caso 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS