Caso Gitar

Páginas: 2 (372 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2013
1- Quines relacions de poder observeu en el cas?
Se entén per les relacions de poder a aquelles interaccions que se estableixen entre un subjecte que mana i que ordena, i altres que obeeixen.L’ésser humà, per naturalesa viu en organitzacions socials on es manifesten aquestes relacions de poder, la jerarquia.
En aquest cas, podem veure una relació de poder jeràrquica entre el Sr. Lluis Guitartcom a oficial administratiu, Josep Altaió, responsable del departament administratiu, i el senyor Ramón Ciurana, Director General de la Companyia.
2- Té poder el senyor Guitart? I el senyor Altaió?Són tipus de poder semblants?
El senyor Guitart sí que té poder, però només dins de les seves competències, és a dir la de controlar tots els vehicles de l’empresa.
El senyor Altaió, sent elresponsable del Departament Administratiu, sí que te poder però nomes per sobre del senyor Guitart, ja que a un rang superior al seu, té el senyor Ciurana.
Són tipus de poder diferents, ja que lescompetències tant d’un com de l’altre són diferents. El senyor Altaió té més concentració de poders i autoritat que el senyor Guitart i aquest ha de complir les ordres del senyor Altaió.
3- Què passaria sien comptes d’una empresa parlessim de l’administració de la Generalitat, sent el senyor Guitart el responsable de la gestió dels cotxes oficials d’una Conselleria, en Ciurana el Conseller i en Altaióel Secretari General de la Conselleria? Seria tot el mateix? En què canviaria?
L’administració de la Generalitat es regeix per el principi de la jerarquia administrativa, i per tant les competènciesde cadascú, s’atribueixen d’acord amb una escala de superiors i subordinats. Aquesta estructura jeràrquica entre persones, regida per normes legals, es pot donar tant en àmbit privat com estatal.
Enaquest cas, el Conseller està per sobre del Secretari General de la Conselleria, i aquest últim estaria per sobre del responsable de la gestió dels cotxes oficials d’una conselleria. Per tant,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tsr Se01v2 Cas Git
  • GIT
  • GIT
  • Gita
  • Bhagavad Gita
  • el bagadav-gita
  • bhagavad gita
  • Bhagavad gita

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS