caso malala

Páginas: 6 (1461 palabras) Publicado: 15 de abril de 2013

Antropologia. El Cas Malala

Plantejament del tema, breu història , incidint en l’aspecte cultural.
El dia 9 d’Octubre del 2012, és produeix un tiroteig a un petit poble de Pakistant anomenat Swat. En aquest tiroteig és veu implicada Malala, una activista de 14 anys la qual després de rebre diferents amenaces per part d’ un grup talibà, els quals li prohibien acudir a l’escola , la vancomençar a disparar. Com a conseqüència la nena de 14 anys, és disparada al cap produint-li ferides de gran importància. Seguidament és traslladada a l’hospital de la mateixa ciutat. Dies desprès, Malala és traslladada a l’hospital de Londres, per tal de tenir unes millors cures i més recursos. Al cap d’un temps surt de l’hospital totalment recuperada.
Els talibans sòn un facció politico-religiosa–militar fundamentalist islámica que actua en el territori d’Afganistàn. Història: Els talibans van ser fundats per veterans de la Guerra anticomunista d’Afganistàn( Guerra entre Rússia i milícies de grups ètnics d’Afganistan.
És un moviment que segueix la doctrina extremista islàmica del Hanafi, llibre que aporta una idea de societat basada en les interpretacions estrictes de com hauria de ser lavida d’un musulmà.
L’escola hanafi és una de les 4 escoles de pensament dintre de l’Islam sunní ( la més radical).Els talibans actuen segons la llei islàmica, que es un codi detallat de conducta, que inclueix també les normes relatives als modes de culte, els criteris de la moral y de la vida, les coses permesos o prohibides i la separació entre el bé i el mal. No obstant això no és un dels pilarsbàsics de l’Islam i no és una cosa indiscutible, com pogués ser-ho un text de l’Al-Corà.
Dintre de la sharia (aquesta llei islàmica) existeix un tipus específic d’ofenses conegudes com hadd. Són crims que han de ser castigats amb rituals severs, com pot ser la lapidació o l’amputació. Aquest és el motiu per el qual els talibans justifiquen fets com el cas Malala.
Aquests grup es va formar al1994, i es va estendre ràpidament per tot el sud d’Afganistán. El seu objectiu era recuperar el nord del país, que havia estat ocupat durant la guerra esmentada anteriorment, i crear un règim de caràcter musulmà radical. Durant els finals de la dècada dels 90, van anar guanyant força, però la invasió nord-americana els va deteriorar molt durant els anys 2002-2003. Actualment estan recuperant forçai dominen petits territoris de l’Afganistan i el Pakistan.

Com està actualment aquest tema, si ha sofert transformacions amb el temps, quines opinions s’estan generant (persones del teu voltant, entrevistes, diaris, TV, conferències...).

Malala Yousafzai, la jove tirotejada pels talibans al Pakistan i que actualment esta recuperada de les ferides a Birmingham (Regne Unit), va agraïr elsuport que li ha mostrat tot el món en un comunicat publicat un mes després del brutal atac integrista . "Va voler dir a tothom com se sent agraïda i impressionada que homes, dones i nens de tot el món s'hagin interessat per la seva recuperació", Va declarar el seu pare, Ziauddin Yousafzai, en nom de Malala,.




Poques hores després del tiroteig la policia vall del Swat va arrestar dosguàrdies de seguretat de l'escola on estudia Malala, a un conductor i a un comptable per la seva presumpta implicació en l'atac.

Van ser detinguts una dona i tres homes, que ja han estat identificats com Irfan, Inaam i Abdul Haji, tres germans de la localitat de Bara Ghara presumptament vinculats a Tehreek-i-Taliban Pakistan (TTP).

Les forces de seguretat també van identificar el presumpte autorintel · lectual de l'atac a la jove activista, un resident a la localitat de Sangota conegut com Attaullah, tot i que encara no ha estat detingut.

A més, els policies van localitzar a 150 sospitosos en les nombroses batudes realitzades en els últimament dies a Mingora, la ciutat més important de la vall del Swat.
Yusufzai va rebre el Premi Nacional per la Pau el 2011 que atorga Pakistan,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • malala
  • malala
  • malala
  • malala
  • malala
  • Malala
  • MALALA
  • ALGO DE MALALA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS