Castillo_oscar_corfball

Páginas: 12 (2779 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2015
KORFBALL

Introducció

Etimològicament el significat de «korf» es cistella i ball «pilota», és un esport procedent dels Països Baixos, concretament a Holanda, en el que es un joc molt popular.
És un joc comparable i molt semblant al bàsquet, però amb la diferència que és l'únic equip mixt al món, podent competir per igual homes i dones amb les mateixes oportunitats .
És un esport enclavat en elsanomenats alternatius o recreatius i dins dels classificats de cooperació - oposició ,en el que es valora la no diferenciació de sexes i la coeducació com a elements fonamentals , on tots i cadascun dels jugadors lluiten en conjunt per un objectiu final .

Historia

Es considera el fundador d'aquest esport al mestre d'Amsterdam Nico Broekhuysen , que en 1902 va establir les normes després d'unviatge a Suècia. Bèlgica i els Països Baixos han estat els països on tradicionalment s'ha practicat més.
Va ser esport de demostració durant els Jocs Olímpics de 1920 i 1928 , que es van celebrar a Anvers i Amsterdam , respectivament . Aquesta presentació va donar com a resultat la formació de l'Associació Belga de Korfbal , l'acceptació internacional arribaria a poc a poc fins després de la IIGuerra Mundial.

En l'actualitat el korfbal es practica activament en diverses parts del món : Austràlia, França , Índia, Israel , Taiwan , Estats Units. Demostracions de korfbal als països de l'Est estan tenint molt interès . És un esport reconegut pel Comitè Olímpic Internacional ( COI ) encara que no forma part del programa olímpic.



Reglament

Camp

Es juga en una superfície de 40 × 20 metres (com en handbol ) dividida per la línia de mig camp en dues zones iguals . Els «korfs» o cistelles es col·loquen a cada zona a l'eix longitudinal del terreny : a 6,6m de la línia de fons . Els «korfs» es col·loquen a una alçada de 3,5m . Les cistelles tenen 25 cm d'altura i 41cm de diàmetre . La pilota és la mateixa que la de futbol.


Atac contra la defensa

Només podem llançar al Korf quan unjugador es desmarca del seu defensor. Un atacant és defensat quan un defensor estigui: o més a prop del Korf que l'atacant; o a la distància d'un braç del atacant; . o intentant tapar el tir amb el braç. Un tir realitzat en posició de "defensat" serà una falta a favor de l'equip defensor. Defensar a un atacant de sexe contrari que està desmarcat del seu defensor se sanciona amb penal a favor del'equip atacant. Cap jugador pot treure la pilota de les mans d'un altre jugador. S'ha d'interceptar en l'aire.

Llançaments

Un atacant ha de desmarcar-se del defensor abans d'intentar un llançament. Això pot fer-se perquè: → rep la pilota en moviment tirant-se cap enrere per llançar la pilota per sobre del defensor
→ o quan el defensor està més lluny de la distància del seu braç, l'atacant esconsidera desmarcat
→ també pot ser quan l'atacant supera el defensor (està més a prop del Korf que ell)

Infraccions

Falta: si l'àrbitre considera una infracció lleu, es treu del mateix lloc on s'ha produït. Es considera com un reinicii del joc.

Falta lliure: es considera una infracció major a l'anterior. Es treu d'una posició fixa, en el punt de penal. Tots els jugadors han de situar-se a 2,5 mdel jugador que treu la falta i ha de treure en un màxim de 4 segons després que xiuli l'àrbitre. El jugador que treu la falta no pot llançar directament la pilota al Korf en cap de les dues faltes.

Queda prohibit :
- Tocar la pilota amb el peu o la cama .
- Jugar la pilota amb el puny .
- Prendre la possessió de la pilota en una posició de caigut .
- Córrer amb la pilota.
- Retardar el jocinnecessàriament .
- Enganxar, treure o agafar la pilota de les mans d'un contrari .
- Impedir el moviment lliure a un contrari en possessió de la pilota .
- Jugar fora del seu propi quadrat .
- Llençar a cistella en posició de defensat . S'ha de considerar el tir com defensat en el cas que el defensor compleixi les tres condicions següents : Cal trobar-se a un braç de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS