castllano

Páginas: 7 (1630 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2013
LA CERCA DE L'AIGUA: SAURINS I POUS


Hola bona tarda a tots. I gràcies per la vostra assistència. Em dic Martí Resta Saurí, i us presento el meu treball titulat La cerca de l'aigua: saurins i pous. La meva tutora ha estat la professora Iria Farrero, a qui agraeixo molt l'ajuda que m'ha aportat, igualment com a moltes altres persones, a qui ja aniré mencionant.

1. INTRODUCCIÓ

DIAPO 1:MOTIUS QUE M'HAN PORTAT A FER EL TREBALL

Vaig triar aquest tema per diferents motius:

1- Primerament, la curiositat que tenia sobre el tema, conseqüència, segurament de la facultat que té el meu avi, Joan Saurí, per trobar aigua. Aquesta facultat la va transmetre a la meva mare, Anna Saurí, i a la meva germana Helena. Tot això va portar a que des de que era petit per casa dels avis es parléssovint de varetes, pèndols (com aquests que porto), deus d'aigua, corrents d'aigua... i sempre m'ha semblat un tema molt interessant.

2- Trobo que és molt curiós que la nostra família porti el cognom SAURÍ i el segon FONT tots relacionats amb l'aigua i la seva cerca. Ser un saurí és excepcional i si a més t'ho dius...ja és molt especial. Haig de dir que totes les persones entrevistades,saurins, geòlegs, els participants de la Trobada de Saurins al Matarranya, m'han dit que mai havien conegut una persona que fos saurí i que a més s'ho digués de cognom. Em van venir ganes de saber tot el possible sobre el món dels saurins parlant amb altres persones que s'hi dediquen, contrastar opinions, per així saber el màxim sobre el meu cognom, i d'alguna manera poder-li fer honor.

3- Acontinuació, perquè penso que és un tema poc conegut en general, i que ha anat perdent importància al llarg dels anys. Hi ha gent molt escèptica en aquest tema, i m'interessava també fer un estudi per avaluar quant en sap la gent sobre això.

4- També volia estudiar tot el procès que va des de la troballa de l'aigua fins la construcció d'un pou i conèixer persones que hagin requerit un saurí perfer un pou i com van construir-lo. D'aquí va sorgir la idea d'incloure la temàtica dels pous al meu treball ja que és, principalment, la conseqüència principal de la troballa d'aigua. Per tant, he parlat amb propietaris de pous, sobretot de Tor, el poble dels avis i alguns de Torroella, que és on visc. I també he parlat amb empreses dedicades a fer pous.


- També he volgut confrontar laciència amb els saurins així per tal de confrontar el què és més “màgic” amb el que és més científic. Amb aquesta idea doncs, he entrevistat a un geòleg i he parlat amb hidrogeòlegs i experts en ones electromagnètiques.


DIAPO 3: OBJECTIUS

-Conèixer personalment i donar a conèixer el món dels saurins

-Comparar els mètodes emprats per a la cerca d'aigua

-Contrastar els saurins ambla vessant científica

-Veure i comparar els diferents tipus de pous, com han estat construïts, com i qui els ha buscat...

- Saber si els saurins són coneguts a l'actualitat mitjançant una enquesta

-Conèixer l'opinió que es te sobre els saurins



DIAPO 4: METEDOLOGIA DE LA RECERCA


- Marc teòric

Primerament vaig voler explicar què és un saurí, què és la radioestèsia, larabdomància.

Un saurí és la persona experimentada en cercar coses ocultes valent-se d'una vareta, un pèndol, cercquen aigua subterrania. Sovint, el saurins són persones de la terra, gent de poble.

Radioestèsia és un caire més científic i significa ser sensible a les radiacions. Podriem dir que els saurins són les persones que busquen generalment aigua i els radioestesistes busquen les energies (comper exemple les energies que té una esglèsia degut al creuement de les linies hartmann i curry).

Els rabdomància és un terme que s'utilitza pels saurins o radioestesistes que busquen amb varetes, només amb varetes.

Seguidament vaig procedir amb els procediments per a la cerca de l'aigua, els millors dies per buscar-ne, com calcular-ne la profunfitat, el cabal, la direcció i la qualitat,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • literatura castllana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS