Castores

Páginas: 2 (418 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2013
La Febre Groga

Què és la Febre Groga? És una malaltia vírica endèmica a zones d'Àfrica i Sud-Amèrica, causada per un flavivirus transmès per un mosquit, i caracteritzada pels símptomeshemorràgics
L’Agnet infecciós de la malaltia és: El causant de la malaltia és el virus de la febre groga, un arbovirus de la família dels flavivirus, un virus ARN de cadena senzilla i positiva.
El Vector detransmisió de la Febre Groga és: El vector que transmet el virus a l'ésser humà és un mosquit, l'Aedes aegypti, i altres espècies del gènere Aedes. Aquests mosquits solen viure per sobre dels 1300metres d'altitud, i com gairebé tots els mosquits, abunden en zones amb aigües estancades. Les picades dels Aedes solen tenir lloc durant el dia, i transmeten el virus a través de llur saliva.
Elssimptomes de la Febre Groga són: Al començament, esdevé una manifestació clínica aguda i lleu, caracteritzada per febre elevada, calfreds i cefalea. També poden presentar-s'hi miàlgies, nàusees ivòmits.  Laforma greu o clàssica comença com la forma lleu, però a més s'hi presenta un quadre hemorràgic, detectable per l'epistaxi, la gingivorràgia i l'hematemesi(de fet, la febre groga és coneguda com "vòmitnegre" -vómito negro-, degut al color del vòmit ple de sang coagulada). La febre pot remetre, però posteriorment reapareix acompanyada d'icterícia, és a dir, la grogor de la pell que dóna nom a lamalaltia.
Diagnòstic per a la febre Groga:
El diagnòstic en zones endèmiques s'estableix a partir de les dades clíniques:
Aïllament de l'agent causal.
Detecció de l'antigen en fluids o teixits.Seroconversió per inhibició de l'aglutinació, neutralització o enzimoimmunoanàlisi en una persona que no té antecedent de vacunació recent. Cal descartar-hi reaccions creuades amb altres flavivirus.Tractament per a la Febre Groga: No existeix tractament eficaç contra la febre groga. En els casos greus està indicat el tractament simptomàtic (transfusions, diàlisi.



Mesures de prevenció:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Castores
  • el castor
  • Castores
  • Castores
  • El castor
  • Los castores
  • Los Castores
  • LOS CASTORES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS