Catàstrofe del japó

Páginas: 25 (6047 palabras) Publicado: 28 de junio de 2011
Nadal Cabiscol Vilagines
Eva Fernández Úbeda
Milagros Pérez Pérez
Finances II

ÍNDEX

1. Introducció.………………………………………………………………. pàg. 2
2. L’economia japonesa abans de la catàstrofe….………………………….. pàg. 3
3. La catàstrofe i el seu context.…………………………………………….. pàg. 5
4. Efectes de la catàstrofe, en les finances i l’economia japonesa i mundial.. pàg. 8
5. Conseqüènciesfinanceres japoneses i internacionals……………………. pàg. 13
6. Mesures financeres per ajudar a l’economia japonesa.…………………... pàg. 13
7. Previsió de la recuperació japonesa i mundial de l’economia.…………... pàg. 16
8. Bibliografía…………………………………………………………….… pàg. 18

1. Introducció

Seguidament, durant tots els punts que conformen aquest treball sobre la catàstrofe viscuda al Japó i les sevesconseqüències econòmiques al Japó i a la resta del món; tractarem d’explicar tot el que comporta una tragèdia d’aquestes magnituds. Així com exposar les situacions que se’n deriven i les mesures que es prenen per pal·liar les grans repercusions i danys que ocasiona.

És evident que qualsevol desastre situat en un temps i un espai concret comporta uns efectes o altres. Hi ha països que per les sevescaracterístiques estan més o menys preparats a situacions determinades. El Japó és un país desenvolupat i un dels pioners en l’economia mundial. Això fa que per una banda, la caiguda de la seva activitat econòmica sigui més agreujada; però també fa possible que la seva reconstrucció i recuperació sigui més ràpida, gràcies als seus avanços.

Pel que fa al terràtremol, les conseqüències van serterribles; però és un país més preparat pels terratrèmols que gairebé tota la resta de països. Totes les seves construccions estan realitzades amb mesures de seguretat previstes per terratrèmols de grans magnituds. D’haver tingut lloc aquesta mateixa catàstrofe en altres països, les conseqüències s’haguessin multiplicat. Tot i això, és una de les majors tragèdies del Japó i del món.

Tot seguit,s’explica detalladament l’economia japonesa abans de la catàstrofe i el que va ser la catàstrofe, iniciada per un terratrèmol que derivà en un tsunami; i posteriorment, l’accident nuclear de Fukushima. Arrel d’aquesta explicació, s’exposaran els diferents efectes que ha tingut la tragèdia, a nivell nacional i mundial. Posteriorment, es detallen totes les conseqüències financeres japoneses iinternacionals. I per acabar, les mesures per ajudar a l’economia japonesa i la previsió de recuperació japonesa i mundial.

2. L’economia japonesa abans de la catàstrofe

L’economia japonesa es situava en segon lloc, darrere d’Estats Units. Aproximadament, tenia un 15% del PIB mundial. Representava ¾ parts de l’economia asiàtica. Pel que fa als recursos naturals, són molt escasos, i és per això quenecessita i depén de les importacions pel seu aprovisionament d’energia, de productes agroalimentaris i moltes matèries primeres.

L’economia, durant l’última dècada, s’ha centrat en el sector automovilístic, les telecomunicacions, l’electrònica, la biotecnologia i la microelectrònica.

L’economia japonesa abans del terratrèmol i el tsunami de l’11 de març no era òptima; es trobava ja en unasituació crítica. Just abans de la catástrofe, el Japó es considerava que començava a sortir de la crisi en la que es veia inmers des de feia 20 anys. Trobem l’origen de la crisi en els anys 80, després d’una década brillant. Però fou en aquell moment quan va tenir lloc la bombolla financera; conseqüències de la qual encara se n’estan vivint. El Banc Central portava temps tractant de solucionar el PIBnegatiu; símbol principal de la crisis econòmica al Japó. Un altre aspecte important de la crisi era que el deute era gairebé el doble que el PIB. El PIB es situava al voltant de 4,01 bilions d’euros i el deute en 8,12.

Cal destacar, que aquesta crisi comportava que fos el país desenvolupat més endeutat. A finals de 2010, el deute arribava a la quantitat de 8,12 bilions d’euros. L’any...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Japan
  • Japan
  • JAPA
  • japan
  • japo
  • Japan
  • Japan
  • Catastrofe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS