CATA Gui

Páginas: 4 (770 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2015
CATALÀ
Roxi: Presentació.
Rita: JOSEP MARIA DE SEGARRA: Va néixer a Barcelona el 1894, en una família de la noblesa catalana. Molt aviat va voler ser escriptor i als 18 anys va guanyar un premi depoesia en els Jocs Florals. Es va dedicar de ple al periodisme, a la literatura i a la traducció, especialment al teatre i a la poesia. Va col·laborar amb la premsa
Part de la seva poesia s'inspiravaen cançoners populars i en antigues llegendes molt conegudes, el que el va convertir en un poeta molt popular que, en molts aspectes, va ocupar el lloc que havien deixat buit Frederic Soler,Verdaguer, Guimerà o Maragall. Va morir a Barcelona l'any 1961.
Roxi: VINYES VERDES VORA EL MAR:
El tema principal del poema és el cicle de la vida d'unes vinyes, desde que neix el verd en les seves fulles,fins a la collita del seu fruit, el raïm, juntament amb la remor del mar que l'acompanya.El poema es pot dividir en dues parts: la primera que engloba les tres primeres estrofes i la segona de les quatre darreres.
En la primera part, el poema descriu les vinyes tal com són enla primavera. Regne el verd en les fulles de les vinyes amb el mar de companyia i neixen els primers fruits, verds també. En la segona part el fruit madura, fins que és hora de la collita i el raïm sel'hi extreu de les branques.
Rita: És un poema octosílab amb rima consonant amb una estructura mètrica pròpia de Sagarra:8a-8b-8c-8b-8a/8d-8e-8d-8e-8d/8f-8g-8f-8g-8f/8h-8i-8h-8i-8h/8j-8k-8j-8k-8j/8l-8m-8l-8m-8l/8a-8n-8a-8n-8a.

Apareix molt el recurs de l'elisió en el versos en que apareix: "vinyes verdes vora el mar". Una part d'aquest mateix vers, calificat en un recurs semàntic, fa la funciód'anàfora, ja que es repeteix en cada començament i acabament: "vinyes verdes" (excepte en una estrofa que només repeteix "vinyes"). Hi ha diversos epítets com:" blau mariner"(vers 8) i "dolç...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guia Cata De Vinos
  • Cat herke guia de lectura
  • Cater
  • Cate
  • cata
  • Cater
  • Cato
  • Cata

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS