cata

Páginas: 12 (2802 palabras) Publicado: 14 de enero de 2015


Grua Patí






Carlos Bambarén Capurro
Curs 2014-2015
Jordi Orts

Índex

1. INTRODUCCIÓ: 4
1.1 Els objectius: 4
2. Projecte: 5
2.1 TRACCIÓ: 5
2.1.1 Materials per a la tracció: 5
2.1.2 Muntatge de la tracció: 6
2.2 GRUA: 7
2.2.1 Materials per a la grua: 7
2.2.2 Muntatge de la grua: 8
3. Els cons de tràfic 10
3.1 HISTORIA: 10
4. PROGRAMACIÓ: 11
4.1 PICAXE: 12
5.Manufactura: 14
6. Annexos: 15
6.1 Problemes: 15
6.1.1 Tracció 15
6.1.2 Electroimant 15
6.2 Possible projecte: 15
6.3 Diari: 16
7. Conclusions: 18
8. BIBLIOGRAFIA: 18



1. Introducció:

Quan em va dir que tenia que pensar un tema per al meu Treball de Recerca sabia que volia fer alguna cosa amb el meu patí, alguna cosa de construcció i no tan teòrica. Per aquesta raó vaig decidir fer-hoamb el professor de tecnologia.
En un principi tenia pensat posar-li motors a les rodes perquè el patí avanci sense la necessitat de que algú li doni cap impuls i algun tipus de controlador per frenar-ho o fer que giri. Quan li vaig comentar mi idea, al meu tutor del TR, ell em va proposar expandir-ho, per no fer un treball tan simple i mes interessant. Després de pensar que més posar-li al patíperquè sigui un treball més interessant se’ns va ocórrer, no se com, posar un sistema a sobre que deixi uns cons a mesura que el patí avança per la carretera. Així estaríem automatitzant aquest treball amb la intenció de fer-ho més simple i segur. Així en una situació com per exemple tenir que posar cons durant un llarg trajecte i a una autovia on passen cotxes a altes velocitats seria mes fàcil.Llavors em vaig decantar per aquest projecte ja que em resultava interessant, era assequible i tenia els materials necessaris per fer-ho al taller. Per controlar tot aquest muntatge, la tracció i el braç de la grua, vaig fer servir el microcontrolador PICAXE degut a que es fàcil d’aprendre a utilitzar.
1.1 Els objectius:
-Aconseguir que el patí es mogui posant algun sistema que faci girarles rodes.
-Construir una espècie de grua a sobre del patí perquè deixi els cons a la carretera
-Aconseguir que funcioni tot en conjunt i comprovar que el projecte fa mes fàcil i segur aquest treball de posar cons a una carretera per on passen cotxes a altes velocitats.



2. Projecte:

A aquest projecte el que primer he fet ha sigut construir la tracció per al pati, per que aquest es puguimoure tot sol ja que aquest es un dels objectius principals del treball. El següent que vaig començar a fer va ser la estructura per la grua, el suport del motor de la grua i el braç de la grua. Per aconseguir això he fet servir els materials que he trobat al taller.
2.
2.1 Tracció:
2.1.1 Materials per a la tracció:
-Quatre Rodes -Duesbarres


- Dues politges -Dos motors

-Dos gomes de pollastre -Escaires perforats






2.1.2 Muntatge de la tracció:
El que vaig pensar per que el patí sigui capaç de moure’s va ser fer que giren les rodes amb la fricció provocada per dues altres rodes queestiguin en línia amb les del patí. Per aconseguir allò el primer que vaig fer es muntar dues esquadres a la taula de manera que quedin dues columnes alineades aquestes columnes tenen forats i es per aquests forats per on passen el eixos, es on es recolzen, a cada extrem dels eixos i pegats a cada roda del patí vaig posar dues rodes perquè quan aquestes giressin facin girar les rodes del patí gracies ala fricció, només falta una cosa, el motor que fa girar el eix que a la vegada fa girar les rodes.
A l’eix del motor vaig posar una politja petita , entre cada roda del eix una mes gran i una goma de pollastre que fa de corretja. A l’eix vaig posar una politja més gran perquè amb aquest sistema reductor es perd velocitat però es guanya força per fer avançar el patí.




2.2 Grua:
2.2.1...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cate
  • cata
  • Cater
  • Cato
  • Cata
  • Cata
  • cata
  • CAT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS