Cata

Páginas: 2 (356 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2013
Comentari del poema “Cançoneta incerta” de Josep Carner

L’autor:
Josep Carner i Puig-Oriol va néixer a Barcelona, el 9 de febrer de 1884. Va ser un poeta, periodista, autor de teatre i traductorcatalà. És també conegut com el príncep dels poetes catalans i el màxim representant de la poesia del Noucentisme (moviment polític i filosòfic endegat per intelectuals vinculats a l’obra política dePrat de la Riba i la Lliga Regionalista), on podem localitzar aquest poema.
Si es coneix Josep Carner com el príncep dels poetes és perquè, amb la seva obra poètica, va situar la poesia catalana al'alçada de la poesia europea del seu temps, emplenant amb la seva saviesa i aportant-hi la gràcia del seu inconfusible estil.

Assumpte:
Les incerteses de la vida

Tema:
Parla sobre que la vidacomporta constans eleccions arriscades que tenen destins diferents i que no podem preveure ni descobrir fins que no ens hi apropem o fins que no hi arribem.

Estructura externa:
Està compost pertres estrofes anisosíl·labiques de vuit versos amb rima consonant encadenada (ABAB).
El poema sembla una al·legoria que parteix d’una metàfora que no s’identifica fins al final quan identifica “cadavida” amb un “camí incert”.
El poeta també juga amb les exclamacions i sobretot amb les preguntes.
I la darrera estrofa s’estructura entorn de tres preguntes del mateix tipus cosa que genera unaanàfora (“Qui sap... Qui sap... Qui sabrà”)

Estructura interna:
Com podem observar el poeta escriu una cançoneta, lleugera amb un toc popular, i la titlla d’incerta volent dir que és oberta i misteriosa.Aquest poema el trobem dividit en tres parts:
- Introdduccio, que és la primera estrofa, on el poeta es comença a qüestionar com és la vida i les diferents maneres de viure-la.
-Desenvolupament, que és la segona estrofa, on es qüestiona la vida amb preguntes de sí es un lloc on resguardar-se i no patir, o si és un lloc en et trobes pedres i hi vas ensopegant constantment.
-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cate
  • cata
  • Cater
  • Cato
  • Cata
  • Cata
  • cata
  • CAT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS