catala

Páginas: 3 (563 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
EL VALOR DE LA PARAULA
La paraula és la capacitat que tenim les persones d'expressar els nostres pensaments parlant. L’autor del text El valor de la paraula, Francesc Parcerisas defensa amb laparaula allò que per ell es imprescindible.
És tracta d’un text argumentatiu ja que a partir d’uns arguments defensa una opinió i una denuncia. Primerament i trobem la tesi, que és la idea que defensa,en aquest cas l’autor defensa que la societat oblida molt ràpidament la història del nostre passat. Després hi trobem l’argumentació, que són els arguments que utilitza per defensar la tesi; ifinalment hi ha la conclusió.
El text és d’àmbit públic ja que es troba a la revista Serra d’or. Té un registre estàndard. La participació de l’emissor és subjectiva, és a dir, hi ha marques demodalització. L’autor introdueix altres veus a partir d’exemples, com és el cas de l’exemple de Salman Rushide, que és troba a l’últim paràgraf.
El text no va dirigit a cap persona en concret, va dirigit aun públic ampli ja que l’autor pretén denunciar un tema social. El canar per on el percebem és escrit, al ser escrit l’autor disposa de temps per planificar el discurs i per rectificar-lo. Podemobservar la presencia de l’emissor al text, primerament ho sabem ja que el text parla en primera persona i hi ha marques del jo (temps, pronoms febles...), també ho sabem ja que don la seva opinió. Eltext és subjectiu ja que l’autor transmet en un missatge el que pensa. L’autor vol fer una crítica de la societat, per fer-la, explica uns fets que van passar al 1952. El codi lingüístic és escrit ja queel text es capta a través de la lectura, està organitzat en signes gràfics que al organitzar-se formen paraules. La funció del text es conativa, ja que el missatge s’adreça al receptor a fi deprovocar-ne una reacció; però també té part de funció expressiva ja que posa de manifest l’actitud del que diu.
El títol del text és remàtic ja que no designa de manera explícita el tema i ofereix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS