catala

Páginas: 2 (487 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2013
CMC
www.nostranau.net
TELESCOPI HUBBLE
L’atmosfera de la Terra ens protegeix, però suposa un greu impediment per estudiar l’espai. Filtra la llum, anul·lant moltes de les radiacions emeses pelsastres, i afecta l’estabilitat de les imatges. Per això, la millor manera d’estudiar l’espai és fer-ho des de l’espai.
VISIONS DEL HUBBLE
Des que el telescopi espacial Hubble va entrar enfuncionament, no ha parat d’enviar-nos imatges meravelloses. L’avantatge del Hubble respecte als telescopis terrestres és que està situat en un lloc on el cel és absolutament net: davant seu no hi ha atmosferaque filtri ni distorsioni la llum dels astres. El Hubble gira com un satèl·lit al voltant de la Terra. Apunta als astres i n’envia les imatges obtingudes. És un telescopi relativament potent, però noés pas gaire gran comparat amb els telescopis dels millors observatoris terrestres. Hi ha telescopis terrestres de 10 metres de diàmetre; en canvi, el del Hubble fa només 2 metres i mig. Però la sevaubicació privilegiada permet obtenir imatges extraordinàries.
www.nasa.gov
1- Quin organisme fa aquesta pàgina?
La NASA.
2- Quina és la imatge del dia?
Expedition 38 Crew With OlympicTorch.
3- Explica les dades dels objectius de les misions:
GALILEO: La missió va ser llançada el 18 d'octubre de 1989. La sonda va penetrar en l'atmosfera de Júpiter el 7 de desembre de 1995submergint-se uns 200 km a l'interior de l'atmosfera fins a ser destruït per les altes pressions i temperatures però transmetent importants dades de composició química i activitat meteorològica de Júpiter.El orbitador va romandre operatiu recopilant dades científiques de l'atmosfera de Júpiter, el seu camp magnètic, sistema d'anells i dels principals satèl·lits com Ío i Europa fins a la fi de la missióen el 2003. Entre els principals descobriments científics de la missió es troben els resultats sobre l'oceà subsuperficial d'Europa.

EXOMARS: La missió té com a objectiu fonamental buscar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS