catalan

Páginas: 2 (365 palabras) Publicado: 17 de abril de 2013
oys et amors et chans, pertany al llibre Trobadors catalans escrit per Antoni Rossell. El poema és una obra que pertany a la literatura de l’Edat mitjana, concretament, al gènere literari dela lírica trobadoresca que va aparèixer a finals del segle XI a Occitània, sud de França, i s’escampà per Europa fins a arribar a Catalunya. Rep aquest nom perquè la cultivaven els trobadorsi el temes principals eren l’amor cortès o fina amors. A partir del segle XII, els poetes catalans van adoptar l’estructura, els temes i la llengua provençal i esdevingueren trobadors,instruïts en l’art de trobar, és a dir, composar la lletra i la música de les seves obres. Un d’aquests trobadors catalans fou Berenguer de Palou, autor d’aquesta obra, nascut a l’any 1160 aPalol, un poble del Rosselló. Encara que no s’han trobat gaires dades d’aquest trobador, es conserven nou composicions seves, vuit d’aquestes acompanyades de les anotacions musicals; la qual cosael converteix en un dels pocs trobadors catalans dels quals es conserva la melodia de les seves cançons.
Al tractar-se del gènere de la cansó, la temàtica fa referència a l’amor cortès en elqual, el poeta canta la cortesia i la bellesa de la dama i li manifesta el seu amor més profund; tot seguit, li prega que l’accepti com a vassall i es digni a correspondre-li amb un simplegest complaent. Com que la dama és una senyora casada, el trobador s’hi refereix sempre amb un senyal. Els quatre graus que es presenten per lloar a la dama són: fenhedor, procés en el que eltrobador comença a escriure i a dedicar-li els versos a la dama; pregador, el trobador li demana a la dama si li plau que escrigui sobre ella; entendedor, el trobador és acceptat i rep unapenyora; i drutz, quan el trobador es convertia en l’amant de la dama.
Al poema, el poeta està afalagant a la seva estimada per tal d’obtenir el seu amor, per tant, podríem dir que es troba e
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS