Catalan

Páginas: 4 (771 palabras) Publicado: 21 de abril de 2013
Beethoven Simfonia nº5 2n moviment
El segon moviment de la simfonia nº 5 de Beethoven és instrumental, pura “musica per la musica”, culte i profana. Pertany al estil classicista encara que també temolt del romàntic.
Rítmicament parlant podem destacar una pulsació regular amb un tempo variat, classificat com andante con moto, el compàs és molt difícil de detectar però el classifico com aternari compost 3/8. L’inici del moviment és tètic i el final és masculí.
Com a trets melòdics destaquem una àmbit ampli i una registre complet, és a dir des de el to més greu fins al mes agut, hi hamolta riquesa en el so i en la manera de simultaniejar-lo. El moviment dels intervals és per graus conjunts encara que podem escoltar defenents salts al llarg de les diferents variacions. És un movimentamb força ornamentació sobretot en la intervenció dels les cordes . La articulació és molt lligada en excepció d’alguns moments d’arpeggi.
La textura és molt rica i diversa ja que trobem diferentsvariacions d’un tema que dialoga d’una manera contrapuntística o homòfona en moment de tutti.
Dinàmicament parlant destaquen diferents intensitats. Podem parlar de pianissimos fina a fortes.Aquestes intensitats és van simultaniejant al llarg de la peça. Concretament puc dir que el moviment s’inicia pianissimo i va variant les diferents intensitats, en els tutti utilitza fortes, als solospianos, i als moments mes expressius cresendos i decresendos.
Tímbricament parlant destaquem una orquestra simfònica amb un conjunt instrumental format per diverses seccions: vents fustes, on trobemflautí, 2 flautes 2 oboès 2 clarents 2 fagots, contrafagot. A la secció de ventes metall hi han , 2 cornetes, 2 trompetes, 3 trombons. A la percussió les timbales. I per últim les cordes on trobem 1er i 2onviolins, violes, violoncels i contrabaixos
El tema més destacat en aquest moviment és la forma ja que es tracta de un tema amb variacions molt complex.

El tema general esta dividit en 4...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS