Catalan

Páginas: 3 (579 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2012
1. Escriu un text d'unes 200 paraules, explicant qui eren els trobadors? En quina època i en quins llocs van viure? Quines són les principals característiques de la seva literatura? En quina llenguaescrivien els trobadors catalans?

Els trobadors eren poetes, compositors i musics que cantaven la lírica provençal del S. XII i XIII. el que feien era escriure en llengua vulgar poemes cultes.El trobador havia de tenir, una elevada formació i especialització. la tècnica poètica era rígida, i no permetia improvisació.

Els trobador vivien de les compenses que els hi donaven. Et podiestrobar tant un senyor Feudal com un pobre, però, per el sol fet de ser trobador, ja es creava una unió.

A Catalunya, hi havia mes trobadors de L'altre burgesia que de pobre. Quan pujaven decategories feien tasques important ales corts.

2. Fes un comentari personal del poema de Guillem de Berguedà, "Oreneta, el teu cant m'enfurisma", seguint aquests punts:

2.1 Busca al diccionari i escriula definició d'aquestes paraules: enfurismar, espona, sivella, gonella i penyora.

Enfurisma o irritar: un fort sentiment D'indignació, d'enuig, d'antagonisme...

Espona: marge de terra queimpedeix que les terres de un bancal es desplacin / espai que hi ha entre el costat del llit i de la paret de la cambra.

Sivella: peça de metall o de qualsevol altre material que serveix per unir els doscamps.

Gonella: peça de vestir que tan duien homes com dones, composta "falda" mes o menys llarga.

2.2 Explica la situació geogràfica d'aquests llocs: Gironda (no ho confonguis amb Girona),Tolosa de Llenguadoc i Garona.

GIRONDA: es un departament françes situat al sud-oest del país, en la regió de Aquitània.

TOLOSA DE LLENGUADOC: Ciutat situada a les vores de la Garona, al camínatural que uneix les comarques mediterrànies amb la conca d'Aquitània.

GARONA: és un riu que encara que neix a Espanya discorre principalment per França. Neix al Pirineu central, a la Vall d'Aran,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català
  • Català
  • Catalo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS