catalan

Páginas: 2 (343 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2013
1.- Per que Oller decideix escriure en català?
Al principi deia que era una cosa inútil però al final a les seves memòries va dir “Vaig veure finalment clar, que entre l’escriptor y la sevallengua materna, hi ha un nexe tan estret que no deixa substitució possible. Que seria, per tant, inútil, tot esforç que seguis fent per arribar a sellejar la frase castellana amb la sobrietat força isoltesa que mostraven els meus patriotes escrivint en català.”
2.-Quina va ser la seva formació literària?
Va ser predominantment romàntica i custumista
3.-Busca informació sobre Émile Zola, JosepIxart i Joan Sardà i digues com van influir sobre l’obra de Narcís Oller.
Émile Zola és un escriptor i periodista francès, nascut a París el 2 d'abril de 1840 i va morir a la mateixa ciutat 29setembre 1902. Considerat el líder del naturalisme, la majoria d’obres publicades, traduïdes i comentades en el món. Les seves novel·les han estat nombroses adaptades en cinematogràfiques i televisions.Al costat literari, ell és el més conegut per Els Rougon-Macquart, novel·les en vint volums que representen la societat francesa sota el Segon Imperi i descriu la trajectòria de la famíliaRougon-Macquart, a través de diverses generacions i cada representant d'una època i una generació particular és el tema de la novel·la.
Els últims anys de la seva vida van estar marcats per la seva implicacióen l'assumpte Dreyfus amb la publicació al gener de 1898, en el periòdic L'Aurore, l'article titulat "Jo acuso", que va guanyar una demanda per difamació i l'exili a Londres, en el mateix any.Josep Yxart i de Moragas (Tarragona 1852 - 1895) fou un crític literari català. Pertanyia a una família benestant i es llicencià en dret a la Universitat de Barcelona el 1873, però des del 1872 iniciàles seves col·laboracions de crítica literària a diferents diaris, i després de fer el servei militar a Madrid, influït per les lectures de Taine, es dedicà professionalment a la crítica literària....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS