CATALAN

Páginas: 2 (404 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2014
L´ONCE guanya el Príncep de la Concòrdia 2013
El jurat reconeix la tasca de l´organització al llarg de la seva històriaL´Organització Nacional de Cecs Espanyols(ONCE) ha obtingut el Premi Príncepd´Astúries de la Concòrdia 2013, últim en fallar-se dels vuit guardons que convoca anualment la Fundació que porta el títol de l´hereu de la Corona espanyola.
El jurat destaca “l´extraordinària tascaque, durant més de tres quarts de segle, ha realçat la dignitat i qualitat de vida promovent l´integració social de milions de persones amb discapacitat a Espanya, servint així d´exemple a nombrosesiniciatives internacionals que han seguit aquesta valuosa experiència”
L´ONCE, una corporació de dret públic, de base associativa i caràcter social, ofereix actualmente cobertura a més de 70.000persones cegues a tota Espanya, entre els quals figuren 7.500 estudiants amb discapacitat visual.
En 1998 es va crear la Fundació ONCE amb l´objectiu de promocionar l´ocupació i en aquests 25 anys hagenerat més de 80.000 llocs de treball, d´ells, 4100 l´any passat. En l´àmbit de la Fundació també hi ha la Fundació ONCE per a les persones cegues de Amèrica Latina (FOAL), nascuda el 1998, quedesenvolupa projectes de formació i ocupació en 19 països; i la Fundació ONCE per a l´Atenció de Persones amb Sordceguesa (FOAPS), constituïda en 2007.
A més de la Fundació, l´estructura empresarial del´ONCE inclou el Grup Fundosa, ens instrumental de la Fundació que integra a diverses societats pròpies i participades, creat el 1989, i la Corporació Empresarial ONCE(CEOSA), societat empresarial que tédiversificades les seves empreses en diversos sectors.
L´ONCE va nàixer en 1938, després d´aprovar-se un decret que va suposar la unificació de les diferents associacions de cecs existents finsllavors, entre elles el Sindicat de Cecs de Catalunya i l´associació sevillana La Hispalense.
El guardó, al qual optaven 37 candidatures de 31 nacionalitats, va recaure en les últimes edicions al Banc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS