Catalan

Páginas: 3 (620 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2013
AVALUACIÓ
Lectura
1. L’èxit de les novel·les policíaques d’A.C. Doyle es deu, en bona part, a la creació del personatge Sherlock Holmes. Escriu un breu retrat d’aquest personatge i digues perquè és un excel·lent detectiu
És un detectiu privat alt, prim, de nas aguilenc, poc emocional, irònic, enginyós i intel · lectualment inquiet, apassionat de la ciència i virtuós del violí, de vegadesresultava una mica brusc, però era cortès amb les dones malgrat que desconfia d'elles. Era un excel·lent detectiu perquè utilitza el raonament pur per resoldre els casos més intrigants, podentarribar a les conclusions més sorprenents a partir dels detalls aparentment més trivials gràcies al seu extraordinari poder de concentració i als seus amplis coneixements tant científics com de les mésvariades disciplines

2. Copia i complet amb l’opció correcta donada entre parèntesis:
L’autor de la novel·la El gos dels Baskerville és Arthur Conan Doyle . Tot i que el personatge protagonita ésSherlock Holmes, el narrador de la història és el doctor Watson.
Per això coneixem els fets narrats des d’un punt de vista intern, ja que el narrador utiliza la primera persona i és un personatgeque participa en la història narrada.

Gramatica
3. Analitza les formes verbals seguint aquest exemple: tinguéssiu 2a persona del plural de l’imperfet de subjuntiu del verb tenir.

Duc :1persona del singular del present d’indicatiu del verb dur.
Càpiga : 1 persona del singular del present de subjuntiu del verb cabre.
Caiguin : 3 persona del plural de present de subjuntiu del verb caure.Preníem : 1 persona del plural del imperfet d’indicatiu del verb prendre.
Visqui :1 persona del singular del present de subjuntiu del verb viure.
Bevies : 2 persona del singular del imperfetd’indicatiu del verb beure.
Van : 3 persona del plural del present d’indicatiu del verb anar.
Digué: 3 persona del singular del passat simple d’indicatiu del verb dir.
Vulgueu:2 persona del plural...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS