Catalunya ràdio

Páginas: 4 (908 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2014
2.1 Història de la ràdio a Catalunya

2.2.1 NAIXEMENT DE LA RÀDIO A CATALUNYA

La ràdio a Catalunya (i a Espanya) va néixer el 1924 amb RÀDIO BARCELONA

EAJ-1: Codis de radioaficionats. “E”Espanya, “AJ” designa les estacions de telegrafia sense fils, “1” per ser la 1a

Ràdio Barcelona va néixer de la mà d’una revista de radioaficionats: “Radiosola” (1923), creada per José Guillén il’impressor Eduard Solà. En el número 13 la revista va passar a dir-se Ràdio Barcelona. Era una revista de radioaficionats i d’informació tècnica.

A Catalunya hi havia molta afició de radioaficionats.Ells enginyers i electrònics estaven molt pendents dels avanços dels EUA en matèria de ràdio i van ser ells els grans impulsors de la ràdio a catalunya. Al fabricans tb els interessa que es desenvolupila ràdio per així vendre aparells

Guillen, abans de la creació de R. Barceloma, va fer la retransmissió (com a prova) d’un concert en directe des de l’esplanada de la Fira de MontjuicEconòmicament Ràdio Barcelona va néixer amb les subscripcions dels lectors a la revista “Ràdio Barcelona”

Ràdio Barcelona (1924) neix en plena dictadura de J.A Primo de Rivera. En dos anys la ràdio es vaextenent arreu d’Espanya. En aquella èpopca hi havia CENSURA i la llei establia amb precissió els continguts. Transmissió de “El boletín de noticias” i “Boletín Meteorológico”, borsa, concerts, etc...Ràdio Barcelona té molts problemes econòmics i, finalment, el 1926 és absorvida – comprada per Unión Ràdio (una xarxa espanyola de radiodifusió)

El 1930 José Guillén i Eduard Solà (que s’havienquedat sense Ràdio Barcelona) funden Ràdio Associació de Barcelona. Aquesta és emminentment una radio “catalanista” en front de Ràdio Barcelona que pertany a una empresa espanyola. Entre Ràdio Barcelonai Ràdio Associació de Catalunya hi ha una forta competència. Quan Macià proclama l’autogovern i retira la censura, Ràdio Barcelona també passa a emetre en català

2.2.2 LA SEGONA REPÚBLICA...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia De La Radio En Catalunya En El Siglo Xx
  • catalunya
  • Catalunya
  • Catalunya
  • L'independéncia de Catalunya.
  • Aus De Catalunya
  • independencia de catalunya
  • origenes de catalunya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS