Catalunya: un nou estat d'Europa?

Páginas: 3 (538 palabras) Publicado: 18 de septiembre de 2013
Catalunya: un nou estat d’Europa?
Actualment, Catalunya es troba en un dels moments més transcendents de la seva història, fent front a una triple crisi: econòmica, social i política, i afeginttambé, les relacions amb l’Estat.
És per això que la gran majoria de catalans volem que Catalunya sigui un país, i que aquest, passi a formar part de la Unió Europea, ja que com han dit els juristesinternacionals de prestigi, Catalunya, Escòcia o Flandes romandran a la Unió Europea quan declarin la independència. Per aquesta raó, els ciutadans de Catalunya hem demostrat una gran capacitat degenerar iniciatives i mobilitzacions ciutadanes per fer front als reptes socials i nacionals, com és el cas de la Via Catalana per a la independència, l’últim moviment per proclamar-la fet fins ara, elqual que ha estat un èxit i sumarà també a favor de l’objectiu compartit de realitzar una consulta sobre el futur polític de Catalunya.
Algunes de les raons principals sobre el per què de la gent que noestem d’acord amb el que està passant i volem aconseguir la independència per aconseguir un futur millor, és l’econòmica. Els ciutadans de Catalunya donem cap a uns 22.000 milions d’euros en impostosque van a parar a l’Estat, dels quals no ens són retornats. Les balances fiscals no ens són favorables, un clar exemple és el dels preus dels graus universitaris, els quals a Catalunya són uns 1.000euros més cars que a altres comunitats autònomes, com és el cas d’Andalusia.
Tot i així, no es basa tot en raons econòmiques, sinó també de culturals i nacionals, com és el fet que vam ser una naciófins 1714, és a dir, fins a la Guerra de Successió, per la qual cosa volem recuperar el que en aquests moments no tenim.
Pel que fa a l’educació, l’Estat espanyol maltracta els estudiants catalans.Enguany amb el tema de les beques dels joves universitaris, ja que veiem que Catalunya és l’única comunitat on els estudiants no han rebut la seva beca, i cal tenir en compte el fet de la llengua...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CATALUNYA UN NOU ESTAT D EUROPA
  • Nou Estat Del Mapa Lingual Del Gust
  • Cop de estat a Catalunya
  • nou se
  • catalunya
  • Catalunya
  • Catalunya
  • poblacions d'europa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS